Kantoi!! Perbualan Cina ni tunjuk sapa yang salah sebenarnya.

Nahhhhh… Dari conversation dorang ni pun kita dah boleh buat kesimpulan dah mana satu menipu mana satu betul. Memang la siasatan masih dijalankan tapi tak mustahil yang geng peniaga kat Plaza Lowyat memang ada menipu geng lelaki tujuh orang yang buat kecoh tu.

Dari conversation ni korang boleh baca perbualan dorang dan kenapa video yang dorang kongsi tu sekerat je tak full pun. Rupa-rupanya kalau dorang sebarkan video penuh kantoi la yang sebenarnya dorang ni yang mulakan pergaduhan.

Dorang cut video ni bagi nampak yang budak Melayu salah so dorang boleh dakwa budak-budak tu, fuhhhh agak biadap kan.

Nampak tak lelaki Cina tu kata kalau dorang kongsi video yang penuh nampak sangat la yang sebenarnya dorang yang buli geng samseng tujuh orang lelaki melayu tu dulu. Sebab tu la dorang panas hati nak balas dendam balik.

Tapi walau bagaimanapun, kes kejadian ni masih lagi dalam siasatan. Siapa betul siapa salah biar pihak polis je settle kan sebab tu kan keja dorang. Korang tak payah la nak tunjuk hebat repeat dengan taiko bagai, buang masa! Pi tolong mak cat rumah lagi bagus haha.-TiraGomez/UtaraNews.com

3 thoughts on “Kantoi!! Perbualan Cina ni tunjuk sapa yang salah sebenarnya.

  • 13/07/2015 at 4:36 am
    Permalink

    Kalau tak MENIPU BUKAN BANGDA CINA !!!
    PEPATAH MENGATAKAN .. TAPI MASIH ADA LAGI BANGSA MELAYU YANG MENPERCAYAI BANGSA CINA .. etc .. RARA MAT SABU dll

    Reply
  • 13/07/2015 at 9:43 am
    Permalink

    Akhir sekali Melayu juga kena, Melayu juga salah, nanti ada Menteri-Menteri Melayu yang bangang sokong puak bukan Melayu, Melayu dianaktiri dalam negara sendiri. Minta keadilan untuk orang Melayu jangan asyik disalahkan?

    Reply
  • 19/07/2015 at 1:06 pm
    Permalink

    Melayu pun satu gak bangsa haprak.dulu masa nak merdeka dulu kenapa tak suruh bangsa cina balik china,bangsa india balik india,dulu masa zaman kesultanan melaka dulu kat malaysia ni semua melayu,x de bangsa asing,cina memang licik,tu sebab hong kong dan taiwan tak tergadai masa british jajah dulu,abis nak wat camne melayu memang bodoh,name je islam,singapore habis tergadai pada cina,tah la,sekarang ekonomi malaysia cina pegang,satu masa t depa nak memerintah pulak,kalau dapat cina memerintah habis melayu semua,ketuanan melayu di hapuskan

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *