Kesiann..designer kena tipu dengan client sengal..

Orang dah penat-penat lakar design…boleh pulak ditolak! Lepas tu slumber tanak bayar hasil perahan otak orang sebab design yang dibuat tu tak cantik dan tak menepati citarasa.

Kurang ajar punya client! Seorang designer terpaksa redha apabila clientnya bukan saja menolak design yang dia buat tapi siap tanak bayar pulak tu tiga hasil kerja yang dia dah buat.

Eshhhhh eshhhh eshhhh manusia perangai macam tu pun ada ka?? Bukan main lagi cakap tanak bayar sebab tak cantik design tu.

Aieeeee…. Apa dia ingat kita reka design tak kena perah otak kot! Dengar habiskan masa lagi nak siapkan design tu. Suka-suka hati dia ja nak buat macam tu, kononnya dah banyak deal dengan designer! Kalau tak cantik dia memang tak bayar.

Ohhhh no wonder la tukar designer…maybe sebab designer lama pun kena macam ni jugak kot sebab tu dah tanak layan client ni. Memang padan pun orang tanak layan kalau dah demand macam dengan diva debooom macam ni badget bagus je lebih.

Takat nak bayar design pun tak mampu ke?? Baik tak payah ambil designer cik abang oi!!-TiraGomez/UtaraNews.com

2 thoughts on “Kesiann..designer kena tipu dengan client sengal..

  • August 20, 2015 at 1:35 pm
    Permalink

    Pada designer tu kalau boleh bagi tau siapa dia client ni supaya designer lain tak terjebak. Cara klien tu reject kerja pun nampak macam nak kena kan orang. Silap silap idea designer tu dia cilok.

    Reply
  • August 20, 2015 at 1:47 pm
    Permalink

    yess !!
    segala maklumat minta dedahkan…
    slain nama bersama binnya skali…
    no talian tetap.. talian mudah alih..
    alamat rumah.. nama mak ayah.. nama mertua..
    kampung mana…
    segala ipar duai..
    tentunya termasuk lah no MyKad…
    xlupa… no pendaftaran kenderan samada yg mudah dialih..
    maupun yg xbleh diubah alih !!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *