Mat Sabu akan halau ahli GHB yang sokong Umno.

Gerakan Harapan Baru (Harapan Baru) tidak akan bertolak ansur dengan mana-mana anggota gerakan itu yang berkawan atau menyokong seteru politiknya Umno, kata pengerusi jawatankuasa penajanya, Haji  Mohamad Sabu

“Sesiapa yang berkawan dengan Umno, anda kena keluar,” kata Haji Mohamad Sabu, yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu, di majlis makan malam Aidilfitri bersama Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng di Seberang Jaya, malam tadi

Mat Sabu juga menyatakan, Umno adalah musuh sebenar GHB dan bukannya PAS. Penubuhan GHB juga adalah disebabkan pemimpin GHB mahu meneruskan perjuangan menumpaskan Umno bersama DAP.

Menurut Mat Sabu, tindakan pemimpin GHB yang tidak lagi bersama PAS adalah kerana PAS kini sudah semakin termakan sogokan kuasa dan pangkat dari Umno.

Akibatnya, PAS bertindak memutuskan hubungan dengan DAP yang selama ini membantu PAS untuk memenangi banyak kerusi khususnya semasa Pilihanraya Umum ke 13 lalu. Semua itu hanya kerana gilakan kuasa serta kebendaan yang ditawarkan oleh Umno.

Kini dengan adanya GHB, rakyat tak perlu risau kerana DAP akan tetap disokong untuk menumbangkang perjuangan melayu Umno. Rakyat Malaysia akan kekal bersama DAP dan menolak perkauman melayu Umno didalam mentadbir negara.

One thought on “Mat Sabu akan halau ahli GHB yang sokong Umno.

  • 10/08/2015 at 11:42 am
    Permalink

    perkauman melayu kepala hotak kau mat sabu . lebih baik menyokong perjuangan melayu islam dari mengikut kafir harbi DAP & syiah gila mcm kau. langsung tiada pendirian. pendirian kau dan kawan2 gila kau hanyalah menjadi pembasuh najis kafir harbi dap. hina dan sehinanya.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *