Mukhriz sokong Wanita UMNO Langkawi serang Najib Razak..

Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Mahathir kecewa dengan sikap Perwakilan Wanita UMNO Bahagian Langkawi, Anina Saaduddin yang menegur Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Razak menggunakan kata-kata kesat.

Namun, katanya, mesej yang disampaikan oleh Anina itu wajar diambil perhatian oleh setiap Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO.

“Kita memang bersifat terbuka dan kita membenarkan perwakilan untuk meluahkan isi hati. Namun sebarang keputusan itu mestilah dari maklumat yang kita dapat dari akar umbi. Jadi, kadang-kadang cara perasaan itu diluahkan dengan kata-kata yang agak kesat yang itu saya kesal.

“Saya cuba hendak memahami intipati mesej yang disampaikan dan walaupun kita boleh menegur di atas cara beliau menyampaikan mesej, tetapi saya ingat apa yang penting adalah isi yang beliau hendak sampaikan,” katanya sewaktu ditemui pemberita di Pullman Hotel, Bangsar pada Khamis.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Kedah turut menyatakan sehingga ini, tidak ada sebarang tindakan yang diambil terhadap wanita berkenaan kerana tidak ada sebarang aduan dari UMNO Bahagian Langkawi.

“Setakat ini tidak ada apa-apa aduan dari UMNO Bahagian Langkawi, dan saya rasa biarlah kes ini dijadikan satu tanda aras supaya kita tidak melebihi had,” katanya.

Mengulas lanjut, Mukhriz turut tidak menafikan bahawa terdapat beberapa sayap di Kedah yang lain turut lantang menyuarakan pendapat mereka dan bukannya Anina sahaja.

“Saya juga dengar daripada Pemuda pun ada juga kenyataan-kenyataan dan ucapan penangguhan di peringkat mesyuarat pun boleh dianggap keras juga.

“Tapi kita mahu walau apa sekalipun yang hendak disampaikan, biarlah dengan cara yang berhemah kerana kadang-kadang kita tidak dapat mengawal emosi,” katanya.

One thought on “Mukhriz sokong Wanita UMNO Langkawi serang Najib Razak..

  • 14/08/2015 at 5:32 am
    Permalink

    Boddooo punya sesetengah org umno/wanita umno yg percaya dan terikut2 dgn peel dan fitnah pembangkang…yg dengar sangat ckp mahathir tu buat apa..mahathir dah tua,toksab dok ambil pot apa yg dia ckp…klu dah rasa tk suka umno dan pimpinan umno,sila lah keluar parti..boleh joint dap,ghb atau yg sewaktu dgn nya..kamu semua tunjukkan contoh yg tidak baik kpd kami rakyat biasa yg tidak menjadi ahli umno tetapi menyokong umno..jgn jadi parasit didalam umno…dah trlampau bodoh sgt semuanya

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *