Pengantin perempuan solat sunat sambil tayang garis seluar dalam kena kutuk netizen.

Ishhhh-issshhh.. Patut la jadi viral pasangan pengantin ni. Dah buat sesuatu yang baik tapi tercetus pula isu hangat tak sedap di dengari ni.

Dua keping gambar pasangan pengantin menjadi bualan hangat di laman sosial yang mempersoalkan tindakan pengantin tu. Masalah yang jadi tu pakaian pengantin perempuan yang ketat menampak buntot baik punya ditayang and then kedudukan perempuan tu masa solat.

Gambar ni kongsi oleh Fais Al-Hajari di laman sosial dia. Status dia mengatakan jangan merosakkan amalan sunat dengan kejahilan. ‘Pedas’ benor ayatnya!!

“Solat sunat nikah adalah digalakkan, cumanya pastikan pakaian yang dipakai adalah sesuai untuk dibawa solat.

“Dalam kes ni jelas pakaian pengantin wanita itu tidak menepati syarak, let alone nak bawak solat, dan kedudukan makmum wanita juga tidak betul. Kepada semua pengantin to be, berhati-hati ya,” kata Fais.

Selepas dia pos gambar ni ramai la pengkritik-pengkritik tanpa gaji bagi komen. Korang baca la sendiri ni. Agak-agak ni baru sikit kalau nak tunjuk semua penuh page ni! hihiiihiii..

“Ramai yang tengok..kenapa seorang pun tak tegur?” kata Ismail Ibrahim.

“Sy baru dengar ceramah di TV…isteri sebenarnya bukan kanan atau kiri tapi di belakang suami.” Kata Shida Yan.

“Ada orang tahu.. Tapi segan nak tegur pengantin,” kata Rizam Zam 

“Yang tak tegur pun turut berdosa.” kata Mohd Fazali.

So, ambil benda ni jadi pengajaran. Tapi kalau korang nampak lagi situasi macam ni jadi lagi better korang tegur la. So tak ada la jadi sampai viral nak mempersoalkan or nak mengaibkan sapa-sapa kan. MissHana/Utaranews.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *