Mahathir dah tak sokong melayu.. Dia sokong Cina kiasu je..

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang baharu sahaja pulang dari luar negara memaklumkan Perhimpunan Baju Merah atau Himpunan Rakyat Bersatu yang dijadualkan diadakan pada 16 September ini tidak perlu diadakan.

Mahathir berkata, beliau tidak menyokong Perhimpunan Baju Merah ini diadakan kerana ia tidak mempunyai matlamat seperti perhimpunan baju kuning Bersih yang diadakan hujung bulan lalu.

Katanya, himpunan baju merah yang mahu diadakan ini hanya mahu mencetuskan ketegangan kaum berbanding himpunan baju kuning yang mahukan kerajaan sedia ada kini ditukar.

“Tak payahlah, ini bukan soal bangsa, ini soal hendak buang kerajaan.

“Apa nak baju merah pulak, tidak payah. Ini bukan soal baju kkuning lawan baju merah macam di Bangkok. Ini kita punya masalah, kita selesaikan masalah kita,” kata Mahathir.

Setahu Andy, himpunan untuk mendesak kerajaan ditukar mestilah disertai oleh pelbagai lapisan kaum dengan kadar sama rata. Ini tidak, yang hadir dalam dalam himpunan kononnya mahu kerajaan ditukar hampir 95 peratus kaum Cina.

Adakah itu satu himpunan yang boleh dipanggil sebagai himpunan mendesak kerajaan ditukar?? Rasanya tidak bukan, iyelah yang sertai himpunan itu hampir kesemua ultra kiasu dan lebih elok dipanggil himpunan kaum sahaja.

Lagipun, himpunan kuning yang diadakan itu sendiri mencetuskan ketegangan kaum apabila peserta mereka memijak gambar pemimpin Melayu- Islam?? Adakah kita sebagai orang Melayu-Islam hanya akan mendiamkan diri apabila pemimpin kita dihina oleh ultra kiasu yang semakin hari semakin kurang ajar?? Itukah yang Mahathir mahukan??

Bagi Andy, himpunan baju merah ini sekadar memberi peringatan kepada kaum ultra kiasu yang makin biadap, bahawa orang Melayu pantang dicabar dan akan bersatu mempertahankan tanah air. Jangan hanya fikir ultra kiasu sahaja yang mampu berhimpun, orang Melayu juga boleh.-AndyBolat/Utaranews.com-

One thought on “Mahathir dah tak sokong melayu.. Dia sokong Cina kiasu je..

 • 10/09/2015 at 8:36 am
  Permalink

  Haa haa…memang dasar Mamakkutty haramjaddah mahathir, sepatutnya pon digelar MAHAZALIM MAHAFIRAUN…

  apa yg mamak tongkang alikutty buat semuanya betul, orang lain buat semuanya salah.

  Mahathir, india pon bukan, melayu pon bukan, tak tahu genetik mana dia keturunan cina cauvinist, racist…

  Mahathir sudah nyanyok, sudah tidak relevan lagi…zaman mahathir hanyalah sejarah…

  Sekarang zaman DS Najib, Hidup Melayu, Hidup Bumiputra, Hidup Tanah Airku Malaysia.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *