Pijak gambar Ulamak Pas dan PM.. Penganjur Bersih4, DAP tak akan minta maaf!!

Pengerusi BERSIH 2.0, Maria Chin Abdullah mempertikaikan kewajaran badan itu membuat permohonan maaf atas insiden individu tertentu memijak gambar Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Kenyataan itu dibuat ekoran komen bekas menteri, Datuk Zaid Ibrahim, yang menggesa kumpulan pendesak reformasi pilihan raya berkenaan bertanggungjawab atas insiden tersebut.

“Tidak, itu (insiden memijak gambar) bukan inisiatif kami. Malah ia bukan sebahagian daripada program kami dan kami tidak tahu siapa yang memijak gambar itu.

“Adakah kami menghasut mereka? Rasanya tidak,” lapor Malaysiakini

Namun Maria mengakui pertubuhan berkenaan marah kerana insiden itu berlaku.

Kata Maria, BERSIH tidak pernah bersetuju dengan kejadian berkenaan dan memberi jaminan, semua pertubuhan bukan kerajaan dan jawatankuasa pemandu pertubuhan itu tidak mendalanginya.

“Kami tidak pernah meminta sesiapa melakukan perkara itu, sama seperti kami tidak akan ke sana sini mencurah cat merah atau membakar patung (untuk menunjukkan kemarahan),” katanya.

2 thoughts on “Pijak gambar Ulamak Pas dan PM.. Penganjur Bersih4, DAP tak akan minta maaf!!

 • 02/09/2015 at 2:56 am
  Permalink

  Memang sudah perangai dan sifat kurang ajar BERSIH sudah lama terbentuk untuk menjadi sebahagian dari personaliti diri mereka. Di harap perlakuan begini mampu untuk membuka mata mana-mana orang Melayu atau orang yang mengaku Islam untuk menilai semula sokongan mereka terhadap BERSIH. Kumpulan ini tidak lah berseh mana pun sebab ternyata lebih dari 90 % adalah ahli politik Cina DAP yg pemimpin mereka berjiwa kominis. Yang penting kita harus ingat dan tahu bahawa mjusuh utama mereka adalah ajaran Islam.

  Bererti sebarang sokongan yang anda beri akan menguatkan potensi mereka bagi melemahkan kekuatan Islam negara ini. Awasi perangkap DAP yang didalam terang (BERSIH) dan juga yang tersembunyi (Dulu GHB sekarang parti PAN)

  Reply
 • 02/09/2015 at 7:32 am
  Permalink

  Nampaknya cina dah nak berperang…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *