Cina bawa Anjing dalam Troli di Aeon Big Alor Star pulak..

Nampak sangat orang Cina semakin ‘mengganas’ dan tak ambil peduli dengan larangan bawa binatang peliharaan ke pusat membeli belah.

Diorang ini faham bahasa sebenarnya tapi saja membutakan mata, pekakkan telinga dan buat selamba bawa anjing letak dalam troli macam tak ada salah langsung!

Kes terbaru.., seorang wanita Cina dikesan membawa anjing ke Aeon Big Alor Setar pulak dah! Tak habis-habis nak menyusahkan orang nak menyamak balik semua troli di pasaraya itu nanti. Troli itu dah bukan ada satu dua saja yang nak kena samak!

Nampaknya puak-puak sepet ni memang sengaja buat provokasi.. Ada saja nak cari pasal dan buat orang marah! Baru-baru ini isu bawa anjing di Tesco Ipoh baru saja selesai. Ini muncul lagi di Kedah.. Dorang ni nak buat kempen untuk membenarkan bawa anjing di seluruh pasaraya di negara ke??

Kalau dah kemaruk nak bawa anjing peliharaan tu jalan-jalan.., rasanya banyak lagi tempat yang sesuai tanpa buat bangsa lain sakit hati dan terasa macam ni!

Dan kalau dah tahu nak pergi beli barang di pasaraya, tinggal saja lah anjing tu dirumah. Bukannya nak mati pun anjing tu ditinggalkan sekejap.. Ni tak…, memang sengaja je nak bagi orang Islam marah! – MissHana/Utaranews.com.

One thought on “Cina bawa Anjing dalam Troli di Aeon Big Alor Star pulak..

  • December 23, 2015 at 4:25 am
    Permalink

    Kita ni duk negara mana skrng ?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *