Lim Kit Siang jadi Sasau dan Mereng bila Umat Islam bersatu.

Nampaknya DAP tidak senang duduk dan tidak tidur lena apabila Umno menghulurkan salam perpaduan kepada Pas selepas dibuang dan ditendang parti cina cauvanist dalam gabungan parti pembangkang.

DAP menuduh Umno dalam keadaan ketakutan dengan kebangkitan pembangkang apabila terdesak menghulurkan salam perpaduan kepada Pas bagi mengekalkan kerajaan persekutuan kekal menjadi milik mereka.

Menurut pemimpin  Veteran DAP Lim Kit Siang, Umno terdesak untuk mengekalkan majoriti dua pertiga di Parlimen apabila menghulurkan tangan kepada Pas yang dibuang dari Pakatan.

Selain itu, Kit Siang turut menuduh Umno kini dalam ketakutan apabila membangkitkan isu perkauman bagi menakut-nakutkan rakyat dalam Perhimpunan Agung Umno (PAU) 2015 lalu.

“Perhimpunan Agung membuktikan Umno melakukan penipuan, menakut-nakutkan dan menyebarkan api perkauman dan kebencian untuk terus kekal memerintah tanpa mengendahkan krisi sosi-ekonomi,” kata Kit Siang.

Nampak gayanya, kini pemimpin DAP cuba mengelirukan rakyat dengan menuduh Umno memainkan api perkauman. Ini dijadikan modal utama untuk memburukkan imej parti melayu terbesar dalam negara ini.

Mungkin Kit Siang dan beberapa pemimpin pembangkang sudah tuli ataupun makin tak faham dengan bahasa melayu. Didalam PAU2015, Presiden Umno dalam ucapannya menyeru perpaduan dan penyatuan diantara Umno dan Pas bagi mengekalkan kerajaan ditadbir berlandaskan syariat Islam. Apa yang salah dengan ucapan tersebut?

Didalam isu kerjasama dengan PAS pula, huluran salam perpaduan yang dibuat Umno itu bukanlah satu ketakutan seperti yang didakwa Kit Siang, sebaliknya ia merupakan salam bagi menyatukan semua umat Melayu sekaligus mengukuhkan pentadbiran kerajaan berlandaskan syariat Islam seperti yang dijelaskan Najib dalam PAU.

Persoalannya disini, adakah anda mahu negara ini ditadbir tidak mengikuti syariat Islam apabila tidak bersetuju dengan langkah Najib menghulurkan salam perpaduan kepada Pas??

Adakah anda mahu negara ini ditadbir oleh parti cina cauvanist yang sekarang ini sedang berlakon seolah-olah rapat dengan umat Melayu/Islam, hakikatnya lakonan DAP itu demi menawan Putrajaya pada pilihan raya umum akan datang??

Jadi, berfikirlah dengan waras tentang  apa yang dilakukan Najib itu adalah satu jalan yang baik ataupun tidak.. Jangan terpedaya dengan agenda kafir yang sudah sememangnya mahu menghancurkan umat Islam sehingga akhirat nanti.. – AndyBolat/Utaranews.com

2 thoughts on “Lim Kit Siang jadi Sasau dan Mereng bila Umat Islam bersatu.

 • 17/12/2015 at 12:44 pm
  Permalink

  Apek rasis cilaka ni dah merapu bila Melayu bersatu.
  Lu manyak cilaka la, pek! Bila lu mau mampus? Lu punya bangkai mau hantar balik Guangzhou ah, pek?

  Reply
 • 18/12/2015 at 5:07 am
  Permalink

  Jangan hiraukan …biar Dap pulak meroyan…selama ni dia berlagak dengan PAS tendang PAS macm Pas ni langsung tak berharga…sebab meka dah ada PAN….tapi kami UMNO…tetap lihat PAS sebagai satu parti yang terdiri dari bangsa Melayu dan Islam sama seperti kami….jadi terimalah kami….kita bangunkan Umat Melayu Islam di Malaysia tanpa kita khianati kaum lain yang setia dengan pemimpin kita,itu saja…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *