Nik Amar Mahu PAS Bersama DAP???

Apa sudah jadi dengan Naib Presiden Pas, Datuk Nik Mohd Amar Nik Abdullah ini?? Mengapa beliau tidak mahu mana-mana pihak menimbulkan lagi isu Pas dan Umno untuk bersama??

Adakah Nik Amar menyokong penuh keputusan Pas dan Umno untuk tidak bersama?? Adakah Nik Amar mempunyai rancangan lain, seperti mahu Pas bergabung dengan parti cina kiasu DAP??

Jika benar Nik Amar sayangkan umat Melayu/Islam di negara ini, sudah pasti beliau menyokong Pas untuk bersama Umno dan berusaha untuk membawa pertalian perpaduan antara dua parti Melayu/Islam ini terjalin.

Namun apa yang mengecewakan, Nik Amar telah memberikan peringatan awal kepada semua pihak untuk tidak menimbulkan, mahupun memainkan isu gabungan antara parti Islam itu dan Umno.

Malah, apa yang mengecewakan lagi, Nik Amar memaklumkan Pas hanya bersama PKR buat masa kini, kerana Pas sudah lama menjalinkan kerjasama dengan parti itu dan tidak sama sekali akan bersama Umno.

Mungkin Nik Amar lupa, tindakan beliau bersama PKR itu membuatkan ramai umat Melayu tidak menyokong dirinya… Ini kerana umat Melayu tahu PKR dan Parti Amanah Negara (PAN) merupakan agen kepada DAP.

Jika Nik Amar mahu Pas untuk terus bersama dengan PKR sahaja, itu bermakna Pas juga bersengkokol untuk bersama DAP untuk melihat umat Melayu di negara ini terus berpecah.

Umat Melayu tahu, DAP merupakan ‘abang long’ dalam gabungan Pakatan Harapan (PH), dimana parti cina kiasu itu sedang giat memecah-belahkan umat Melayu… Tengok sajalah bagaimana parti cina kiasu itu berjaya memecah-belahkan ahli dan pemimpin Pas.

Justeru itu, adakah perpecahan Pas yang disebabkan DAP itu, Nik Amar masih buta sehingga hari ini?? Andai Nik Amar masih buta dengan tindakan DAP itu, rasanya lebih baik keluar Pas dan sertai parti Mat Sabu saja!! – AndyBolat/Utaranews.com 

One thought on “Nik Amar Mahu PAS Bersama DAP???

  • 09/01/2016 at 6:23 pm
    Permalink

    PAS ada agenda dan strategi politiknya sendiri. Sepertimana pihak PAS menghormati pendirian pemimpin2 UMNO seperti itu lah juga pihak UMNO perlu menghormati pendirian pemimpin2 PAS.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *