July 25, 2017

Related Articles

17 Comments

  1. 1

    Anonymous

    Ada hikmahnya…bertumbuk sebelum kahwin mungkin mengelak bertumbuk selepas dah kahwin…lagi pening kepala!

    Reply
  2. 2

    Anonymous

    Isunya tetap pasal DUIT HANTARAN kan. Nampak sangat pentingkan pasal DUIT.
    Ko desak si lelaki tu pasal BAKI DUIT, memang lar dia bengang, bcakap kurang ajar. Jd siapa provok dulu?

    Reply
  3. 3

    Anonymous

    Pompuan skrg ramai yg kualiti xde pun. Hantaran mintak lebih lebih

    Reply
  4. 4

    Anonymous

    Kalau tinggi2 macham juai anak pulak

    Reply
  5. 5

    Anonymous

    Elok2 nak dirikan masjid jd cam ni… bodoh betul org yg penting kan duit tu lg dr pahala yg dia dapat…

    Reply
  6. 6

    Anonymous

    perempuan ada degree pun purata skrg ni RM8K je… kelulusan apa perempuan RM15K ni….??

    Reply
  7. 7

    Anonymous

    Lancau la kata mas kahwin tkde.. Dahtu duit hantaran 10k boleh pula bawa? Pompuan, pompuan.. Suka putar belit keadaan. Bertuhankan duit semata mata..

    Reply
  8. 8

    Jaybee Southern

    X salah bertanya. Kalau dah duit mas kawin rm22.50 pun x bawa lelaki jenis apa tu. Tanya je dah mengamuk. Nasib baik x jadi kawin. Kalau x lg nasib malang pompuan tu kawin dgn gangster.

    Reply
  9. 9

    Anonymous

    Bersabarlah semua orang…jangan dikeruhkan lagi…

    Reply
  10. 10

    Anonymous

    tak jadi kahwin ada hikmahnya:
    1. pempuan tu muda sgt pun…baru 21, dpt pak guard pun belasah.
    2.budak laki tu…ini satu pengajaran. kerja dulu, cari pengalaman dan yg sesuai dgn bajet. tak kerja jgn bohong. janji nak bagi 15k jgn bohong. belajar komunikasi jgn mudah nak melenting dpn org tua, cuba belajar cakap bisik2 kat tepi, "slow talk".
    3. pandangan peribadi saya…cinta macam mana pun, jgn sebab suka gila, kamu berdua nak bohong kedua2 keluarga ttg status masing2.yg penting…nak kahwin kena ada kerja.hidup masing2 ikut bajet. lagi satu…org melayu Pantai Dalam jgn asyik nak hisap dadah, samseng, clubbing kat bangsar n datang masjid time nak nikah je…dan ni nasihat utk dua pihak dari org yg ngajar di Tepi Pantai Dalam.

    Reply
  11. 11

    Anonymous

    habis tu tak sempat la nak merasa… simpan lg la jwbnya..huhu kpd abg pengawal carilah yg sekufu yg tak membebankan.. benda nya sama je rasanya..

    Reply
  12. 12

    Anonymous

    ada orang menyamar kata dia saudara perempuan pengantin la, ada yg buat post kata dia imam la, semuanya nak back up pengantin perempuan ..
    dalam video yg berlaku tu, nampak dari pihak perempuan yang memulakan, pengantin lelaki dah depan mata dengan rombongan , niat nak nikah ..mustahil tak ada duit mas khawin rm22,50 ! ini melucukan ..

    hantaran 15k , perempuan tu doktor ke? peguam? busineswomen? berapa master dia ada? ada PHD ? pernah jadi ratu cantik dunia? cantik sanggat ke? apa keistimewaan dia ada ? masih virgin ?

    kalau saya pun, bila dah di sindir..di malukan kaw2 depan family , alang2 menyeluk pekasam biar sampai lengan , aku amuk satu rumah!!

    kata lelaki tu gangster , kalau dah tahu gangster napa terima ? napa masih buat majlis? napa tak tolak awal? dah tahu dia miskin kerja cuma pengawal keselamatan , napa nak bercinta juga? napa family perempuan masih terima semasa meminang??

    senang cakap pihak perempuan itu mata duitan , materialistik! keluarga perempuan itu yang gangster ,
    yg perempuan pun sama, kalau kau betul sayang kat laki kau tu napa tak tolong redakan keadaan? kalau betul kau tu cinta dan nak jadi bini dia napa tak sabarkan saudara2 kau tu ? tengok muka pun tahu memang kau ni spesis buaya betina juga ..

    Reply
  13. 13

    Unknown

    hihih. lawak sungguh kisah ni. kalo org pompuan marah plak bila dicakap materialistik mintak hantaran mahal. alasan kos majlis. kalo yang lelaki plak marah org pompuan mintak hantaran mahal alasan baik gune duit tu untuk hidup selepas kawin. My opinion itu semua hak masing-masing. kalo yang berduit berharta mampu sediakan dan kawinlah. kalo tak mampu carik yang lain je dah. jangan nak bagi alasan orang jual anak lah apelah. takde pun orang letak parang kat kepale tu pakse kawin pakse kasi hantaran mahal-mahal. pilihan terletak pada awak sendiri.

    Reply
  14. 14

    hamba allah

    Perselisihan akan berlaku jika allah s.w.t tidak mengizinkannya..
    “jika tidak maka tidak”..
    Percayalah takdir Allah yg menentukannya..

    Reply
  15. 15

    dragon

    Korang nk cakap macam.macam korang ade kat situ.tak baik buat fitnah

    Reply
  16. 16

    Roziman

    Susah2 kawin dengan aku jer pompuan tu. Meh nombor tepon

    Reply
  17. 17

    Bagindasabit

    diam lebih baik dari berkata kata

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2012 UtaraNews.com