Perbezaan Diantara Yahudi & Zionis Yang Korang Perlu Tahu!

Berdasarkan sumber, seramai 50000 Yahudi Ortodox berkumpul di New York membantah penubuhan negara Israel diatas kezaliman keatas rakyat Palestin, korang mesti tak pernah dengar pasal ni kan?? Ini kerana berita tu tak disiarkan mana-mana media cetak atau elektronik.. Korang tahu siapa sebenarnya Yahudi Ortodox??

Kita selalu mengatakan Yahudi ni jahat Laknatullah, betul tak?? Miss nak bagi info sikit lah pasal ni yer, kita jangan sebut lagi Yahudi Laknatullah sebab ramai Nabi dan Rasul kita juga yang berbangsa Yahudi.. Sebutlah Zionis Laknatullah kerana Zionis itu penyembah Dajjal…..

Mungkin tidak terlintas langsung pada fikiran korang, bahawa wujud golongan Yahudi yang tidak menyokong langsung Zionisme.., dan menganggap penubuhan negara Israel sebagai suatu perbuatan yang mengkufuri perintah Tuhan ke atas bangsa Yahudi..

Golongan ini adalah golongan Yahudi Ortodox yang berpegang teguh dengan undang-undang Talmud dan beriman dengan kewujudan Tuhan.. Dorang menganggap bahawa Yahudi Zionist adalah golongan yang sekular, kafir dan tidak beriman dengan Tuhan..

Dorang memang lantang bersuara menentang Zionisme dan Yahudi Zionist.. Ini kerana dorang ingin suara mereka didengari oleh masyarakat dunia, khususnya masyarakat Islam.. So, dengan info ni korang boleh lah tahu perbezaan Yahudi dan Zionis yer.. – MissHana/Utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *