#PRNSarawak : Pembangkang Tidak Mampu Tadbir Sarawak

Untuk menjadi sebuah Negara yang membangun, rakyat perlu bijak memilih parti yang layak serta berwibawa untuk membina sebuah Negara maju. Sejajar dengan parti BN yang mengutamakan rakyat serta kemajuan negara untuk bersaing di mata dunia.

Dengan adanya parti pembangkang yang telah banyak mencipta propaganda, mereka tidak membawa input positif kepada rakyat dengan berpecah belah di dalam parti. Oleh itu, rakyat perlu memilih dengan betul tanpa melihat individu yang bertanding sahaja malah parti yang mengerakkannya adalah lebih penting, kerana parti itu yang akan mengerakkan serta memiliki kuasa yang kuat seperti BN.
Jadi rakyat Sarawak harus memilih parti yang mampu berbelanja besar untuk proses pembangunan dan kemudahan infrastruktur Sarawak yang bukan hanya memakan masa yang singkat, malah menelan belanja berbillion-billion ringgit.
Rakyat Sarawak tidak perlu mempersiakan undi untuk pihak pembangkang, sedangkan parti BN mempunyai agenda untuk melaksanakan pembangunan di negeri itu. Jika BN mampu untuk mentadbir negara, apa lagi negeri Sarawak.
Untuk kerusi yang pernah di menangi oleh pembangkang sebelum ini seperti Krian, BN telah menampilkan calon baharu. Calon yang diperkenalkan juga adalah seorang anak tempatan yang merupakan peguam yang diyakini dapat membuat transformasi kepada rakyat. – Hkay/Utaranews.com

One thought on “#PRNSarawak : Pembangkang Tidak Mampu Tadbir Sarawak

  • 03/05/2016 at 2:42 pm
    Permalink

    Belum menang dapigs dan pgayR dh berebut kerusi.Lagipun tiada yg layak utk menawan hati rakyat krn tiada ketokohan.Kelebihan yg ada cuma mengutuk..memfitnah dan mghina yg dh budaya asas mrk khususnya dapigs.Rasis dan memancing undi dgn senikata lagu mrk 'Chinese..Chinese'.Mrk lupa negara ini bukan cina dapigs jer yg ada.Rasis sial!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *