Guan Eng anggap Rahman Dahlan sebagai pengecut?

Sebut saja pasal ‘debat’…. Pemimpin pembangkang memang cukup suka… Pembangkang ni memang takda kerja lain, asyik nak berdebat je… Asal tak puas hati jer, ajak berdebat… Tapi, ajak jer laa… Bila mai hari hari berdebat, tak muncul-muncul pula pemimpin yang ajak berdebat tu.

Cer korang ingat balik pemimpin pembangkang yang ajak berdebat pasal itu 1MDB tu… Yang ajak berdebat dengan Presiden 1MDB, Arul Kanda Kandasamy… Korang ingat lagikan??

Siapa yang ajak Arul Kanda untuk berdebat dan siapa yang batal debat ini pada saat akhir?? Siapa lagi kalau bukan Ahli Parlimen DAP Petaling Jaya Utara, Tony Pua…

Masa ajak berdebat bukan main lantang lagi… Macam pahlawan destini ‘Lim’… Bila dekat hari berdebat… Habis kecut telur… Pastu boleh pula suruh orang lain ganti dirinya untuk berdebat.

Yang terbaru ni, dikhabarkan Exco Pulau Pinang Lim Hock Seng akan berdebat dengan Setiausaha Agung Gerakan Liang Teck Ming mengenai isu terowong dasar laut yang dijangka akan diadakan pada 28 Jun ini.

Walaupun Hock Seng dikatakan akan berdebat mengenai isu ini…. Namun ia masih menjadi ketakutan kepada semua pihak memandangkan pemimpin-pemimpin DAP sebelum ini kerap melarikan diri di saat-saat akhir.

Bagi mengelakkan perkara ini terus berulang, Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng memberi jaminan bahawa Hock Seng tidak akan lari dari debat ini dan akan tetap meneruskan sesi debat ini.

“Hock Seng tidak akan lari. Dia bukan Rahman Dahlan. Dia lebih berani daripada Rahman,” kata Guan Eng.

Wahh… Dah macam beli barang elektrik… Siap beri jaminan lagi kononnya wakil kerajaan DAP Pulau Pinang tu takkan lari untuk berdebat mengenai isu terowong dasar laut… Hahaha.

Ok laa kalau Guan Eng dah beri jaminan yang Hock Seng takkan lari… Kalau Hock Seng lari, malu besar Guan Eng nanti… Lagi satu, jangan beri jaminan jer tapi tak tunaikan… Sebab ‘tauke’ barangan elektrik selalu sangat tipu pasal jaminan ni… Hahaha.-AndyBolat/Utaranews.com-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *