Kalau DAP Boleh Sokong PAN, Kenapa PAS Tak Boleh Sokong UMNO??

Kalau Si Tokong DAPigs tu boleh tanya, “Apa salahnya DAP sokong Amanah”, maka kita pun boleh juga tanya benda yang sama, “Apa salahnya PAS sokong UMNO?”


Walhal kedua – dua parti yang didominasi oleh orang Melayu itu, sama – sama memperjuangkan agenda Islam dan mahu menegakkan syiar Islam di Malaysia pada ketika ini.

Tapi kalau dilihat dari sentimen dikalangan penyokong DAPigs dan penyokong tegar parti PAN pimpinan Si Mat Sabu tu, seolah – olah ianya satu ‘Dosa Besar’ bagi PAS menyokong UMNO.

Macam la apa yang dilakukan oleh DAPigs dengan memberi sokongan kepada parti PAN pimpinan Si Mat Sabu tu bagus sangat. Padahal agenda DAPigs tu hanya nak memecah – belahkan orang Melayu.

Maka sokongan yang diberikan oleh DAPigs itu memang mempunyai agenda subversif yang sengaja disembunyikan dari pengetahuan rakyat secara umum. Perkara tu memang sudah diketahui umum.

Dari satu sudut, DAPigs mahu mengawal parti PAN pimpinan Si Mat Sabu tu agar orang Melayu Islam di Malaysia ni tak bersatu. Selagi orang Melayu berpecah, selagi itu DAPigs ada peluang nak memerintah.

Jadi sebab itu parti PAN pimpinan Si Mat Sabu tu, saban hari menyerang kepimpinan PAS dan menganggap parti itu telah melakukan satu Dosa yang cukup besar apabila berkawan dengan UMNO.

Hakikatnya, itu semua atas arahan dari puak DAPigs tu yang memang mempergunakan parti PAN pimpinan Si Mat Sabu tu sebagai ‘Kuda Tunggangan’ mereka semata – mata.

Maka pokok pangkalnya, memang betul dah apa yang dinyatakan oleh Si Hadi Awang sebelum ini. DAPigs memang ada agenda tersendiri dengan memberi sokongan kepada parti Si Mat Sabu tu. Jangan la Si Tokong DAPigs tu nak berpura – pura tak tau pulak!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *