Kenapa Mahfuz suka sangat PAS bersatu dengan UMNO?

Semacam jer Ahli Parlimen Pokok Sena Datuk Mahfuz Omar ni…. Macam tak sabar jer nak tengok Pas dengan Umno bersatu…. Tahulah Pas dan Umno nak bersatu, tapi bawa-bawalah bersabar.

Takkan Mahfuz tak tahu kot yang DAP dan PAN cukup benci kat Pas nak bergabung dengan Umno… Mahfuz pula nak Pas dan Umno bergabung dengan kadar yang segera…. Mengamuk parti cina kiasu dan parti serpihan tu nanti…. Hahaha.

Mahfuz berkata, Pas dan Umno kini mempunayi peluang untuk menjalinkan kerjasa politik dan sebagai permualaan, dua Piilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sungai Besar dan Kuala Kangsar boleh dijadikan medan permulaan untuk Pas dan Umno bersatu.

Tambah Mahfuz, Pas dan Umno masih boleh menarik diri dalam PRK ini dan mengagihkan setiap parti mendapat satu kerusi bagi menumbangkan Pakatan Harapan dalam PRK ini.

“Oleh itu bagi saya masih belum terlambat sebelum hari mengundi awal pada sebelum hari mengundi awal pada selasa 14 Jun atau hari mengundi pada 18 Jun untuk kedua-dua parti Pas dan Umno/BN membuat kesepakatan ang terang dengan mengorbankan satu kerusi PRK yang ditandingi kali ini.

“Contohnya Pas membuat pengisytiharan menarik diri dan melepaskan kerusi Sungai Besar untuk Umno/BN terus berlawan dengan Amanah dan menggerakkan pengundi Pas untuk mengundi dan menangkan calon Umno/BN.

“Umno/BN menarik diri serta melepaskan kerusi Kuala Kangsar kepada Pas untuk berlawan dengan Amanah dan menggerakkan pengundi BN mengundi dan menangkan calon Pas,” kata Mahfuz.

Bijak juga idea Mahfuz ni… Rasanya idea ni yang paling bernas berbanding idea-idea yang pernah dikemukakan Mahfuz selama ini… Selama ni Mahfuz sering bagi idea yang layak digelak dan dibuang ke tong sampah je.

Tak dinafikan idea ni dah cukup bernas… Tapi sayang Mahfuz bertindak lambat mencadangkan idea ini kepada Pas… Sepatutnya sebelum hari penamaan calon Mahfuz telah mencadangkan perkara ini…. Bukannya tinggal lagi beberapa sebelum hari mengundi.

Apa pun… Terima kasih kepada Mahfuz kerana memberi cadangan ini… Diharap pada pilihan raya akan datang Pas dan Umno dapat bersatu dan bekerjasama bagi menghalang niat Pakatan Harapan untuk mentadbir negara. -AndyBolat/Utaranews.com-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *