Mahathir semakin sayang pada Kit Siang diakhir umurnya.

Amboi Mahathir…. Sejak-sejak berkomplot dengan DAP ni…. Bukan main sayang lagi dekat pemimpin Veteran DAP, Lim Kit Siang…. Siap pertahankan Kit Siang dari diserang oleh orang ramai… Memang terbaiklah Mahathir!!!

Korang tahu tak… Mahathir yang dikecam kerana sanggup berkongsi sepentas dengan Kit Siang serta pemimpin-pemimpin pembangkang yang lain. Mahathir juga sanggup mempertahan mereka dengan mengatakan pemimpin-pemimpin pembangkang ini juga merupakan rakyat Malaysia.

“Jika ada Kit Siang atau sesiapa bersama saya, itu adalah kerana mereka seperti saya juga rakyat Malaysia yang hendak menyatakan kepada Najib melalui PRK ini bahawa rakyat sudah tidak lagi dapat menerima Najib sebagai perdana menteri. Hanya secara kebetulan sahaja mereka menjadi ahli parti politik atau NGO,” kata Mahathir.

Pandai betul Mahathir menjawabkan…. Kalau orang lain yang buat macam tu khususnya pemimpin Umno… Jawab dia memang tak lama dah hidup…. Memang akan jadi macam Datuk Seri Anwar Ibrahim laa.

Cer korang ingat balik zaman pemerintahan Mahathir ketika menjadi Perdana Menteri selama 22 tahun… Mahathir cukup pantang kalau pemimpin Melayu berkomplot atau bersengkokol dengan parti pembangkang terutamanya parti cina kiasu.

Andy ingat lagi pesanan Mahathir yang pernah dilontarkan pada satu ketika dahulu…. Mahathir mengingatkan orang-orang Melayu di negara ini supaya bersatu hati dan bekerjasama walau apa pun yang berlaku…. Jangan sesekali terlibat dengan gerakan oleh parti cina kiasu.

Tapi itu semua satu pesanan yang pernah disuarakan Mahathir kepada orang ramai dan pemimpin Melayu ketika beliau masih sihat dan tidak menghidap penyakit nyanyuk tahap kronik!!

Sekarang penyakit nyanyuk Mahathir terlalu parah sehinggakan beliau tidak dapat membezakan yang mana ‘keluarga’ dan yang mana musuh….

Mahathir sanggup mempertahankan Kit Siang daripada pemimpin-pemimpin Melayu…. Ini membuktikan yang Mahathir dahulunya cukup benci dengan Kit Siang, kini berubah menyayangi Kit Siang. –AndyBolat/Utaranews.com-

One thought on “Mahathir semakin sayang pada Kit Siang diakhir umurnya.

  • 16/06/2016 at 6:33 am
    Permalink

    Malaysia tentu lebih aman tanpa mereka berdua ni. Mereka ni macam makhluk perosak kepada PM2 yg lain di Malaysia ini.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *