Mahfuz tak boleh terima ketentuan Tuhan..

Agak kurang ajar Ahli Parlimen Pokok Sena Datuk Mahfuz Omar ni… Duk persoal bila Menteri Besar Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah akan kembali ke Wisma Darul Aman untuk meneruskan kerja sebagai Menteri Besar Kedah.

Sudahlah mempersoal bila Ahmad Bashah mahu pulang…. Pasti boleh pula duk menganjing kata rakyat Kedah perlukan seorang pemimpin yang boleh bertugas dari Wisma Darul Aman, bukannya dari wad ICU atau hospital.

“Berapa lama lagi Bashah perlu tinggal di hospital dan berapa lama kerajaan Kedah akan ditadbir dari wad ICU Hospital Pulau Pinang. Rakyat Kedah mahukan perjalanan kerajaan negeri dapat berjalan dengan baik dengan dipimpin oleh seorang dari MB dari Wisma Darul Aman, bukan dari wad ICU hospital,” kata Mahfuz Omar.

Tindakan Mahfuz mempersoal bila Ahmad Bashah boleh pulang ke negeri Jelapang Padi itu ibarat cuba mempertikai ketentuan Allah yang telah diturunkan kepada Menteri Besar Kedah itu.

Serius cakap…. Tindakan Mahfuz ini memang kurang ajar dan tidak menghormati mereka yang ditimpa kesusahan…. Sudahlah tidak melawat Ahmad Bashah yang menginap di hospital hampir sebulan… Tapi duk pertikaikan kesihatan orang… Kena kat batang hidung sendir baru tau macam mana.

Mahfuz sepatutnya mendoakan kesihatan Ahmad Bashah kembali sihat, sekaligus dapat kembali bertugas seperti sediakala… Bukannya mempertikai atau menganjing Ahmad Bashah seperti ini… Lagipun ini semua ujian dari Allah, bukan dipinta Ahmad Bashah!! –AndyBolatUtaranews.com-

2 thoughts on “Mahfuz tak boleh terima ketentuan Tuhan..

 • 24/06/2016 at 10:16 am
  Permalink

  Mahfuz nak lobby agar org Umno yg berpotensi …menjemput dia masuk Umno.. ini permainan politik cara dia… Pas …dah tak mau dia…Pan buat dunno…ajer tak offer apa apa pun… Dap..IPP..dia tak layak sbb cakap English.. Nak ke PKR..Rafizi tengok dia cukup lekeh… So dia lonely sangat…dan tau..cara nak menempek ialah cara beginilah sbb Umno..masih kurang tau kebahalolannya… Yg lain dah tau lama daaaa…. Mahathir dahkena awal lagi…hello sirul…hello sirul..Heeeelloooo..lain putuskan olih Najib..(lawak sungguh)

  Reply
 • 24/06/2016 at 11:59 am
  Permalink

  mahfuz taik tak laku.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *