Mawi Hidup Mewah Hanya dengan Buat Bisnes Baju Raya?

Walaupun kurang aktif lagi dalam industri seni tak bermakna penyanyi Mawi tak boleh hidup mewah.. Kebanyakkan artis tempatan mula sepi dalam industri seni sebab dah mula sibuk dengan perniagaan sendiri..

Mawi pun dah mula sibuk dengan perniagaan baju raya bersama isterinya, pasangan dah miliki dua cawangan ‘UniQuein’ di Johor Bahru dengan Bangi Sentral.. Di bulan Ramadhan bila buat bisnes Mawi kongsikan keuntungan memang berlipat kali ganja kalau nak di bandingkan keuntungan yang dapat di bulan lain..

Setiap kali Ramadhan Mawi dedahkan boleh dapat keuntungan yang sangat banyak.. Keuntungan hasil jual baju raya Mawi sekeluarga boleh guna untuk keperluan selama setahun..

Dah hampir tiga tahun ada pengalaman berniaga di bulan Ramadhan Mawi dah boleh nak atur startegi untuk dapat keuntungan bersih yang banyak.. kalau dah sampai keuntungan jual baju boleh tampung hidup setahun, uolls kira sendiri la berapa banyak untung yang Mawi dapat..

Patutlah Mawi dah tak aktif dalam industri seni, buat bisnes di bulan Ramadhan saja Mawi boleh guna duit keuntungan yang ada untuk tampung hidup.. Kalau uolls perasan waktu bulan Ramdhan banyak artis yang sanggup turun padang join ‘vendeur fastival’ di Malaysia..

Boleh kalau nak untung, tapi kalau dapat untung banyak sebab jual barang yang tak berkualiti pada peminat pun tak berkat.. Ada antara peminat dedahkan kebanyakkan artis jual baju raya guna populariti diri je..

Kualiti baju kalau ikutkan bukan elok mana, kalau ada yang guna material murah untuk buat baju raya tapi jual harga mahal.. Kalau macam tu memang keuntungan yang dapat boleh guna untuk setahun hidup sekeluarga.. MissA/UtaraNews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *