Melayu akan hilang kuasa jika DAP memerintah, bukan sekadar sandiwara.

Pemimpin-pemimpin DAP selalu memainkan isu ‘Melayu hilang kuasa jika DAP memerintah’ dengan mengatakan ia satu mitos yang direka oleh Umno untuk menakut-nakutkan orang Melayu.

Bila DAP mendakwa ‘Melayu hilang kuasa jika DAP memerintah’ merupakan satu mitos yang direka Umno, Andy jadi tertanya…. Sejak bila Umno pandai mereka-reka cerita seperti pemimpin parti pembangkang?? Betul ke ‘Melayu hilang kuasa jika DAP memerintah’ cuma satu mitos??

Rasanya ‘Melayu hilang kuasa jika DAP memerintah’ bukan satu mitos seperti yang didakwa DAP…. Tetapi ia merupakan satu fakta atau kebenaran bahawa perkara ini memang akan terjadi sekiranya DAP dapat memerintah negara pada masa akan datang.

Sebagai bukti dan contoh… Kita lihat kerajaan negeri di bawah pemerintahan DAP di Pulau Pinang… Jelas bahawa orang Melayu di negeri itu semakin hilang kuasa dan tempat di bawah pemerintah parti Cina kiasu.

Boleh lihat bagaimana DAP cuba mengusir orang-orang Melayu di negeri itu… Habis perkampungan orang Melayu dirobohkan tanpa belas kasihan…. Sikit demi sikit orang Melayu diusir dari negeri itu.

Malahan, rumah kos rendah juga tidak dibina oleh DAP di negeri itu… DAP hanya lebih memfokuskan kepada rumah-rumah mewah serta projek-projek mega untuk menyingkirakan umat Melayu… Ini kerana, DAP tahu bahawa umat Melayu di negeri itu tidak mampu untuk memiliki rumah mewah di negeri itu.

Selain itu, peniaga-peniaga Melayu  juga turut hilang kuasa untuk berniaga di negeri itu…. Habis perniagaan orang-orang Melayu diganggu oleh kerajaan negeri… Perniagaan mereka disekat, malah terdapat juga barangan perniagaan mereka dirampas…. Alasan yang sering digunakan kepada peniaga Melayu adalah peniaga Melayu berniaga sehingga mengganggu lalu lintas.

Yang seterusnya… DAP tidak suka terhadap orang Melayu yang kuat agamanya… Mereka cukup anti dengan mereka yang kuat agama…. Perkara ini terbukti apabila DAP sanggup memecat ahli Pas yang mempunyai jawatan dalam kerajaan negeri.

Jadi, apa yang boleh diperkatakan…. Melayu akan hilang kuasa jika DAP memerintah bukan satu mitos… Tetapi ia merupakan satu realiti yang akan terjadi sekiranya parti cina kiasu itu dipilih untuk memerintah negara mahupun negeri!!-AndyBolat/Utaranews.com-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *