Mualaf Tegur Syatilla Melvin Simpan Kuku Panjang

Jaga-jaga ada mata yang memerhati, jangan suka sangat nak muatnaik gambar atau video yang tak sedap mata memandang di laman sosial.. Tak pasal-pasal kena serang dengan ‘keyboard warrior’.. Kalau rasa diri tak salah takkan kena kritik dengan orang ramai, ye dak?

Dalam banyak-banyak malu bila ditegur oleh orang ramai, malu ini yang paling sakit hati bila ditegur.. Malu bila seorang wanita mualaf baru memeluk agama Islam tegur wanita Islam tentang aurat dan perkara yang tak elok dilakukan dalam agama Islam..

Artis wanita ni tak tahu la Miss A kenapa suka sangat simpan kuku panjang.. Dulu pelakon Izara Aishah kena kritik sebab simpan kuku panjang dan disifatkan sebagai wanita cantik tapi pengotor..

Perkara yang sama jadi pada isteri Shaheizy Sam iaitu Syatilla Melvin.. Baru-baru ini, Syatilla ada muatnaik satu video di akaun Instagram.. Syatilla nak kongsikan pada peminat dia kena hadap ‘jem’ dalam perjalanan nak pergi buka puasa di Subang..

Waktu record video itu,  ada pantulan cahaya matahari buatkan Syatilla sakit mata.. Untuk elakkan pantulan cahaya matahari itu, Syatilla tutup dengan jarinya.. Sekali Syatilla angkat tangan kat muka, menampakkan kuku Syatilla yang panjang.. Berapa lama nak simpan kuku panjang macam tu tak tahu la, Miss A kalau panjang sikit memang terus potong, tak selesa uolls kuku panjang..

Uolls tahu sendiri la, simpan kuku panjang ni syaitan dok bergayut..hehehe.. Perkara ini dah jadi pergaduhan besar antara peminat Syatilla.. Ada yang suka Syatilla simpan kuku panjang, ada yang mengkritik..

Salah satu kritik dari seorang wanita mualaf yang baru saja memeluk agama Islam.. Wanita itu maklumkan waktu dia non Muslim.. Dia sendiri tak pernah simpan kuku panjang dan warnakan kuku..

Kenapa wanita Islam pulak yang gigih nak simpan kuku panjang dan warnakan kuku? Potong la kuku tu Syatilla, tak sakit punggung ke kuku panjang macam tu bila basuh berak?hahaha.. Pengotor baq hang.. MissA/UtaraNews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *