Netizen gelar pelakon ini sebagai Munafik kerana bertudung di Bulan Ramadhan

Pelakon dari negara seberang Indonesia iaitu Tyas Mirasih yang sangat popular dengan berpenampilan seksi.. Kalau tengok akaun Instagram, Tyas selalu memuatnaik gambar dirinya hanya berbikini.. Terbaru, pelakon itu dah dikecam oleh rakyat Indonesia dan digelar seorang ‘Munafik’..

Puncanya bila Tyas telah memuatnaik gambar dirinya mengenakan hijab di bulan Ramadhan ini.. Peminat Tyas fikir pelakon itu hanya mengenakan hijab bila tibanya bulan Ramadhan.. Kalau bukan di bulan Ramadhan Tyas beraksi seksi..

Memang patut Tyas digelar ‘Munafik’ oleh rakyat Indonesia, memang ciri-ciri orang munafik ada pada Tyas, ye dok? Sebenarnya Tyas memuatnaik gambar berhijab bukan nak menghormati bulan Ramadhan tetapi Tyas berhijab sebab memegang watak sebagai wanita berhijab dalam filem ‘Lelaki Berkalung Jilbab’..

Antara komen yang ditulis rakyat Indonesia pada Tyas adalah, “Munafiik sungguh. Pada bulan biasa (selain Ramadan) tunjuk aurat kini bulan puasa tiba-tiba berhijab,”.. Tyas ini tak la sepopular artis wanita lain, tapi sebabkan kontroversi liar.. Tyas memang sering menjadi bualan rakyat di Indonesia..

Baru-baru ini, pelakon itu tak terpalit dengan kontroversi skandal pelacuran untuk golongan atasan.. Seorang ‘bapak ayam’ yang telah dipenjara dah dedahkan nama Tyas sebagai salah seorang artis yang terlibat..

Dah kena hina sebagai seorang ‘munafik’, Tyas tampil membidas komen dari peminat dengan memaklumkan dia hanya berhijab sebab ada shooting, bukan berhijab di bulan Ramadhan.. Di Malaysia artis wanita mengenakan hijab untuk menghormati bulan Ramadhan dah jadi trend.. MissA/UtaraNews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *