Nurul Izzah kantoi menipu tentang parti Mat Sabu.

“Jadi pada saya kerana itulah kita kena bertungkus-lumus dan petugas kami pun memakai baju AMANAH untuk memperkenalkan logo calon dan juga kita (Pakatan Harapan) pilih calon tempatan,” kata Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar dalam kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar.

Andy jadi hairan dan pelik pula bila Nurul Izzah mengatakan ahli dan pemimpin Pakatan Harapan memakai baju Parti Amanah Negara (PAN) kerana mahu memperkenalkan logo calon parti tersebut…. Betul ke???

Hasil tinjauan Andy dalam dua PRK yang sedang berlangsung dalam bulan Ramadan ini…,, memang benar semua ahli dan pemimpin Pakatan Harapan sanggup menyarung baju berwarna oren, iaitu warna lambang parti serpihan Pas itu.

Tapi apa yang Andy perasaan… Ahli dan pemimpin Pakatan Harapan khususnya DAP mengenakan baju berwarna oren berlambangkan parti calon bertanding…

Dalam masa sama, baju tersebut mempunyai logo ‘roket’.

Logo roket bukannya logo calon bertanding…. Calon bertanding menggunakan logo PAN… Logo PAN bukan berbentuk roket, tetapi berbentuk seperti kaki skru… .

Yang mempunyai 3 garisan berwarna oren.

Jadi, bila Nurul Izzah mengatakan ahli dan pemimpin Pakatan Harapan memakai baju berwarna untuk memperkenalkan logo calon bertanding…

Nampak sangat ia satu penipuan!!! Nak tipu pun berpada-padalah.

Bukannya orang tak nampak baju yang dipakai oleh pemimpin dah ahli parti cina kiasu tu mempunyai logo parti tersebut…

Perkara ini sebenarnya salah dan DAP perlu dikenakan tindakan kerana bukannya mereka yang bertanding dalam PRK kali ini…. Sebaliknya PAN.

 Dalam masa, Nurul Izzah turut mengakui bahawa PAN melalui lalua sukar untuk mendekati pengundi, sekaligus menembusi pasaran di kawasan Parlimen berkenaan.-AndyBolat/Utaranews.com-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *