#PRKKualaKangsar : DAP Berlagak Seperti 'Ulama Islam'


Semasa Pas mahu melaksanakan hukum hudud, DAP satu-satunya parti yang paling lantang mengkritik dan membantah secara membabi buta.
DAP merupakan parti bukan Islam sanggup memutuskan hubungan dengan Pas dan mengkuburkan Pakatan Rakyat, gara-gara tidak setuju syariat Islam diperkasakan di negara ini.
Menurut DAP, mereka tidak bersetuju dengan pelaksanaan tersebut disebabkan ia melanggar perlembagaan negara.
Selain itu, hukum hudud yang mahu dilaksanakan parti Islam itu tidak sesuai dilaksanakan di negara ini yang penuh dengan pelbagai bangsa dan agama.
Bila DAP memberi pelbagai alasan untuk membantah pelaksanaan ini, DAP umpama seorang ‘ahli ulama’ yang serba serbi tahu mengenai Islam.
Walhal, DAP majoritinya disertai oleh orang bukan Islam…. Orang bukan Islam yang menyertai parti cina kiasu tu pun sudah hanyut dibawa arus DAP.
Disebabkan DAP lantang menyerang Pas berhubung pelaksanaan syariat Islam, Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang membuat serangan balas terhadap parti cina kiasu tu.
Menurut Hadi, DAP berlagak dan angkuh kononnya tahu mengenai Islam…. Tetapi hakikatnya DAP tidak tahu perbezaan undang-undang Islam dan hukum-hukum Islam.
Biasalah… Nama pun parti cina kiasu… Semua pasal Islam dorang tahu… Maklum sajalah, DAP ni berguru dengan ulama-ulama PAN mengenai Islam…Phuiii!! – AndyBolat/UtaraNews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *