#PRKKualaKangsar : Rafizi Mahu Pakar Nuklear Letupkan Dewan Parlimen

Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli dalam ceramah Parti Amanah Negara (PAN) sempena kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Kuala Kangsar yang diadakan pada waktu maghrib semalam, menggesa pengundi di Kuala Kangsar supaya mengundi calon Pakatan Harapan pada hari pengundian 18 Jun ini.

Menurut Rafizi, pengundi Kuala Kangsar perlu memilih dan mengundi calon Pakatan Harapan iaitu calon PAN, Prof Dr Ahmad Termizi Ramli yang merupakan seorang pakar nuklear untuk meletupkan sidang Parlimen.

Rafizi berkata, orang Kuala Kangsar perlu menolak calon Pas dan Barisan Nasional dan perlu memilih calon PAN memandangkan calon PAN mempunyai taraf pendidikan yang begitu tinggi khususnya dalam pendidikan nuklear.

Tambah Rafizi, sekiranya orang Kuala Kangsar dapat menjadikan calon PAN sebagai wakil rakyat di Parlimen Kuala Kangsar…. Calon terbabit akan membuat sebutir bom atom untuk dibaling ke dalam Parlimen dan diletupkan.

Amboi Rafizi…. Siap nak suruh calon PAN yang pakar nuklear ni untuk buat sebutir bom atom untuk diletupkan di dalam Parlimen…. Tengok Rafizi ni dah macam pengganas Islam IS tu dah.

Tapi kan…. Cara Rafizi nak suruh pakar nuklear tu letupkan Parlimen tu macam agak kuno sikit…. Pakatan Harapan kan bangga calon dorang ni pakar nuklear….Sepatutnya Rafizi suruh ‘pakar nuklear’ ni buat atau bina sebutir nuklear untuk diletupkan… Bukannya bom atom yang digunakan dalam perang dunia pertama.

Ingatkan Rafizi ni cerdik orangnya… Rupanya bengong sampai ke sudah…. Dah ada pakar nuklear, tapi disuruhnya buat bom atom… Patutlah duk kencing orang ramai tak habis-habis… Dari suruh calon suruhan tu buat bom atom, baik Rafizi suruh buat bom petrol je… Jimat modal bagai…. Hahaha. – AndyBolat/Utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *