Rafizi sedia ‘berjiran’ dengan Anwar demi rakyat

Datuk Seri Anwar Ibrahim yang kini sedang ‘bercuti’ di penjara Sungai Buloh akan mempunyai peneman ‘sebantal’ selepas ini…. Ini kerana Setiausaha Agung PKR Rafizi Ramli memaklumkan beliau  telah bersedia untuk sama-sama ‘menginap’ di penjara Sungai Buloh demi rakyat.

Dasyat betul Rafizi Ramli ni yer…. Demi rakyat sanggup nak ‘menginap’ di penjara Sungai Buloh…. Nak temankan Anwar… Susah nak cari pemimpin macam Rafizi Ramli ni… Masuk penjara bukan sebab kesalahan berat, tapi demi rakyat… Kononnya nak tunjuk beliau pemimpin yang sannggup berkorban demi rakyat macam Anwar gitu…. Phuuiii!!!

Sebelum tu…. Betul ke Rafizi Ramli masuk penjara disebabkan demi rakyat?? Ke sebenarnya Rafizi nak ke penjara Sungai Buloh demi Anwar??? Maklumlah, Anwar kan dah lama keseorangan dalam tu… Anwar pula dah lama tak dapat ‘kunyit’… Jadi Rafizi Ramli nak jadi stor ‘kunyit’ Anwar dalam tu laa…. Hahaha

Rafizi Ramli dalam ceramah anjuran Parti Amanah Negara (PAN di hadapan Pejabat PAN di Kuala Kangsar semalam memaklumkan beliau bersedia untuk dihantar ke penjara Sungai Buloh berhubung isu jet yang dinaiki isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor.

Rafizi Ramli berkata, beliau bersedia diheret ke penjara Sungai Buloh sekiranya tuduhannya mengenai jet yang dinaiki Rosmah Mansor adalah satu fitnah dan beliau mahu kerajaan menjawab mengenai persoalan yang dibangkitkan ini.

Ewah… ewah…. Bukan main lantang dan berlagak lagi si Rafizi Ramli ni di hadapan 300 hadirin yang hadir dalam ceramah tersebut…. Betul ke Rafizi Ramli dah bersedia nak dihumban ke dalam penjara Sungai Buloh ni???

Karang nak kena humban… Meroyan pula nanti…. Pastu mula laa keluar kenyataan saya cuma ‘bergurau’… Bukannya tak kenal dengan Rafizi Ramli ni… Dah banyak kali dah terkena… Last-last bagi buah ‘saya cuma bergurau’…. Abah kau bergurau!!

Rafizi Ramli kalau setakat nak bergurau, tunjuk hebat depan rakyat Kuala Kangsar baik tak payah… Baik Rafizi Ramli balik Pandan pergi kelentong orang-orang kat sana… Orang Kuala Kangsar tak perlukan pemimpin-pemimpin seperti Rafizi Ramli dan pemimpin pembangkang yang lain.-AndyBolat/Utaranews.com-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *