Wanita cuba bunuh diri di IPD Kuala Muda kerana tak puas hati.

Seorang wanita yang cuba terjun dari bumbung sebuah bangunan berjaya dipujuk dan diselamatkan anggota polis yang menyedari kejadian itu.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Md Zukir Md Isa, berkata kejadian berlaku di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Muda pada 4.50 petang, Sabtu.

Katanya, kejadian itu disedari anggota bertugas yang kemudian berjaya memujuk wanita berusia 31 tahun supaya membatalkan niatnya.

“Wanita terbabit sebenarnya sebelum kejadian itu ada membuat laporan polis berhubung keretanya disimbah cat dan mengesyaki perbuatan rakan kongsinya.

“Bagaimanapun, rakan kongsi wanita itu pun turut buat laporan polis pada hari yang sama dan menafikan pembabitannya dalam kes terbabit,” katanya.

Beliau berkata, kedua-dua pengadu itu kemudian dipanggil ke IPD Kuala Muda untuk disiasat.

Katanya, mereka dinasihatkan pulang ke rumah masing masing sementara menunggu siasatan polis kerana wanita terbabit tidak mempunyai bukti atas pertuduhan itu.

“Bagaimanapun, wanita itu tidak keluar dari IPD dan ditemui sudah berada di anjung tingkat satu IPD.

“Selepas dipujuk hampir 10 minit, pegawai polis bertugas kemudian mengarahkan anggota lain untuk menyelamatkan wanita berkenaan.

“Wanita itu diserahkan kepada Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) untuk pemeriksaan lanjut,” katanya. – HM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *