Khalid Samad nak ajar orang Islam lawan takdir ke?

Pengarah Komunikasi Amanah, Khalid Samad ni macam nak ajar orang Islam supaya tolak takdir je… Eiiiii pelik-pelik betul la ajaran geng Amanah ni! Suka buat benda bukan-bukan… paling tak patut ajar rakyat yang beragama Islam pulak tu haishhh apa la nak jadi.

Menurut Khalid, orang Islam tak payah nak acah-acah terima takdir sangat la… Kononnya dengan ayat terima takdir tu orang Islam makin menggalakkan lagi kegiatan salah guna kuasa di kalangan pemimpin di negara ini…Aik macam tu pulak?? Pemimpin mana yang salah guna kuasa dimaksudkan Khalid?? Lim Guan Eng ke??Opssss!

Kononnya orang Melayu ni langsung tak buat apa-apa bagi membendung salah laku yang dimaksudkan Khalid tu… sebaliknya hanya redha dan terima je ‘takdir’ tu. Ehhhh macam tak betul je habis tu apa guna Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM)??

“Mereka akan puas hati selepas diberi penjelasan ringkas mengenai sesuatu perkara. Memang tepat diperintah seorang diktator,” katanya pada forum “Malaysia: Masih Adakah Harapan?” di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor (KLSCAH) semalam.

Bukan itu sahaja, bekas ahli Jawatankuasa PAS Pusat itu turut menuduh ada anasir jahat telah menghasut parti Islam Pas yang dahulunya adalah kejujuran, akauntibiliti, dan kebajikan rakyat tapi kini berubah menjadi tamak, takbur dan berdendam.

“Keutamaan PAS dulu adalah kejujuran, akauntibiliti, dan kebajikan rakyat. Tetapi keutamaan mereka kini berubah selepas dipengaruhi puak pelampau.” katanya.

Pandai pulak dorang nip using ayatkan… nak cakap yang kononnya rakyat terpaksa terima apa sahaja ‘perbuatan kejam dan keji’ yang dilakukan kerajaan. Dorang nampak sangat tak boleh terima hakikat yang rakyat percaya dan menyokong kerajaan. Eleh jeles la tu rakyat tak sokong Amanah kannnn!-TiraGomez/UtaraNews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *