Orang ‘BODOH’ tak layak beli rumah di Pulau Pinang!!

Sudah la rumah untuk rakyat langsung tak dibina di P.Pinang oleh kerajaan perasuah DAP, kini timbul pula syarat baru yang sangat tidak munasabah untuk pembeli-pembeli rumah di negeri ini.

Kalau anda penduduk P.Pinang dan ingin membeli rumah, anda haruslah mempunya DIPLOMA ataupun IJAZAH terlebih dahulu sebelum dapat mendaftar sebagai pembeli.

Jika anda belajar setakat SPM ataupun Tingkatan 3 sahaja, anda tak layak membeli rumah di negeri ini walaupun anda mempunyai pendapatan RM 10’000 sebulan.

Dalam bahasa mudahnya.., anda tak layak membeli rumah di P.Pinang sekiranya anda BODOH didalam akademik!!

Inilah syarat-syarat baru bagi memiliki sebuah tempat tinggal di dalam negeri yang diperintah oleh DAP yang mempunyai seorang Ketua Menteri Perasuah.

Habis.., dimanakah orang-orang “bodoh” di P.Pinang nak tinggal jika syarat-syarat tak masuk akal sebegini di kenakan dibawah regim DAP di P.Pinang? Tak hairanlah semakin ramai rakyat P.Pinang terpaksa membeli rumah di luar negeri ini.

Kita faham jika DAP P.Pinang mahu rakyat di negeri ini mencontohi Ketua Menteri Lim Guan Eng yang sangat “BIJAK” menggunakan “kabel besar” didalam urusan pembelian rumah murah. Tapi bukan semua rakyat P.Pinang yang ada hubungan baik dengan “orang dalam”.

Lim Guan Eng membeli Banglo di Jalan Pinhorn dengan harga yang sangat murah kerana dia mempunyai DEGREE didalam bidang “putarbelit”. Sebab itulah dia kini didakwa kerana salahlaku rasuah!

Walaupun tanpa kolam renang, banglo di Jalan Pinhorn merupakan contoh terbaik untuk rakyat P.Pinang menilai betapa “BIJAKNYA” Ketua Menteri DAP tersebut menggunakan kuasa yang diberikan oleh rakyat kepadanya.

Rakyat P.Pinang dikenakan pelbagai syarat yang tidak munasabah HANYA untuk memiliki sebuah rumah kecil di dalam negeri, tetapi pemimpin-pemimpin DAP berlagak dan bersenang lenang di rumah Banglo yang murah tanpa perlu bersusah payah!

Inilah realiti sebenar penindasan kerajaan DAP P.Pinang terhadap rakyat kecil yang mahu mendapatkan kediaman untuk keluarga sendiri. Rakyat P.Pinang semakin tertindas!! DAP semakin rakus menganiayai rakyat!! – Utaranews.com

2 thoughts on “Orang ‘BODOH’ tak layak beli rumah di Pulau Pinang!!

 • 02/07/2016 at 5:49 am
  Permalink

  Kenapa tak letak syarat babi2 yang tak reti berbahasa kebangsaan pun tidak dibenarkan membeli rumah di Pulau Pinang, iaitu sebuah negeri di Tanah Melayu!
  Lintang pukang pariah2 singapork kena halau!

  Reply
 • 02/07/2016 at 6:35 am
  Permalink

  dulu komunis tinggal di hutan2.. kini komunis sudah pandai tinggal di banglo…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *