Pengeboman Di Madinah, Zizan Razak Minta Doakan Keselamatan

Awal pagi tadi umat Islam seluruh dunia telah dikejutkan dengan berita serangan pengebom nekad dekat Masjid Nabawi di Madinah.. Kejadian itu telah membunuh empat anggota keselamtan..

Serangan yang hampir serupa di lakukan di sebuah masjid Syiah dan dua lagi bandaraya Arab Saudi semalam dan meningkatkan kebimbangan semua orang kerana seperti satu usaha terancang yang dilakukan untuk menggugat kestabilan negera itu..

Beberapa kereta terbakar dan asap hitam dilihat berkepul ke udara.. Lokasi letupan berlaku waktu ribuan orang ramai memeunhi kawasan di sekeliling masjid berkenaan..

Antara seorang artis tempatan yang masih lagi beradi di Mekah untuk menunaikan umrah adalah Zizan Razak, Adi Putra, Ashraf Muslim dan Azwan Ali.. Mereka bersama-sama pergi menunaikan umrah menggunakan pakej umrah milik Adi Putra..

Menerusi akaun Instagram milik Zizan tak berlaku perkara yang tak diigini kepada mereka.. Zizan sempat memuatnaik status untuk sama-sama berdoa dan memohon segala perlindungan sepanjang berada di sana dengan menggunakan #prayformedina..

Rakan-rakan artis di Malaysia juga turut sama memuatnaik status #prayformedina bila mendapat berita tentang pengeboman di sana..

Apapun, ada juga antara peminat Zizan yang risau akan keselamatan pelakon itu dan mendoakan Zizan.. Semoga Allah melindungi semua umat Islam di sana.. MissA/UtaraNews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *