Adun PKR Seberang Jaya tuduh Najib Penipu dan Penyangak.

23/11/2016 – Adun PKR Seberang Jaya, Dr Afif Bahardin menuduh Perdana Menteri, DS Najib Razak sebagai seorang perompak besar yang merompak wang rakyat didalam negara.

Beliau membuat tuduhan tersebut semasa membahas pembentangan resolusi membantah Akta Sosma untuk membebaskan Maria Chin Abdullah di Sidang DUN.

Adun berkenaan juga menganggap Najib sebagai penipu, pembohong dan penyangak didalam negara Malaysia kerana didakwanya tidak telus didalam menyiasat isu 1MDB.

Afif juga dengan tegas menuduh Najib sebagai perompak didalam negara dan juga merompak masa depan serta maruah rakyat Malaysia, yang mungkin disifatkannya hidup lebih baik dizaman sebelum ini.

Selain melemparkan pelbagai fitnah terhadap Perdana Menteri Malaysia, Afif kemudiannya bertindak menyerang UMNO dengan pelbagai tuduhan liar sehingga menimbulkan kekecohan didalam Sidang DUN tersebut.

Adun Pinang Tunggal, Datuk Roslan Saidin yang bangun menasihatkan Adun PKR tersebut agar jangan keterlaluan menghina Perdana Menteri dan parti UMNO, bagaimanapun ‘dihalau’ keluar dewan.

Speaker Dewan Undangan Negeri, Dato Law Choo Kiang dari PKR Bukit Tambun telah mengarahkan Adun Pinang Tunggal keluar dewan kerana disifatkan sebagai mengganggu perjalanan perbahasan.

Roslan yang kemudiannya ditemui di lobi Dewan Undangan Negeri meluahkan rasa kecewa beliau kerana mendakwa Speaker Dun tidak adil didalam membuat keputusan.

Menurut beliau, speaker seharusnya mengawal kelakuan Adun Seberang Jaya yang sangat keterlaluan memfitnah Perdana Menteri serta UMNO dengan pelbagai tohmahan.

Roslan juga kesal kerana Adun Seberang Jaya tidak mengenang budi dan lupa pada jasa UMNO yang banyak membantu beliau serta keluarganya sehingga mampu berjaya seperti sekarang.

Adun Seberang Jaya itu juga seharusnya bersyukur kerana beliau lahir didalam keluarga yang menyokong UMNO dan juga dibantu oleh UMNO.

One thought on “Adun PKR Seberang Jaya tuduh Najib Penipu dan Penyangak.

  • 24/11/2016 at 7:11 am
    Permalink

    Dr Ayam gelaran rakyat seberang jaya kepada dia.Lahir di hospital kerajaan,sekolah rendah,menengah dan universiti di tanggung kerajaan,lepas tu masuk pkr maki kerajaan.Spesis apakah ini?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *