Gerakan anggap Guan Eng hanya habiskan duit rakyat.

25/11/2016 – Ketua Menteri P.Pinang, Lim Guan Eng dianggap sebagai seorang pemimpin yang paling licik dan juga paling kuat putarbelit oleh majoriti rakyat di negeri ini.

Turut berkongsi rasa yang sama, Bendahari Gerakan, Ng Fook On menganggap Ketua Menteri berkenaan sanggup menghabiskan duit rakyat bagi kepuasan sendiri tanpa mengira kebajikan penduduk di P.Pinang.

Beliau juga menuduh Guan Eng tak tahu mengatur belanjawan negeri, dan mendesak kerajaan DAP P.Pinang menjelaskan kepada rakyat tentang bagaimana untuk membiayai bajet defisit terbesar dalam sejarah negeri ini.

Beliau turut mempersoalkan kemampuan Guan Eng untuk berbakti kepada rakyat, memandangkan banyak isu-isu tempatan tidak diselesaikan dan hanya menunding jari pada pihak lain.

Mengapakah Ketua Menteri tersebut selama 6 tahun tidak mahu menggunakan wang didalam bajet negeri bagi menyelesaikan serta menambahbaik kesengsaraan rakyat di negeri ini? ujar beliau.

Bagaimana Guan Eng boleh meluluskan, mengesahkan dan membentangkan bajet negeri yang sangat tidak realistik didalam Dewan Undangan Negeri P.Pinang, sambil ditonton oleh seluruh rakyat? soalnya kemudian.

Ng juga mempertikaikan kenyataan bahawa kerajaan DAP negeri P.Pinang adalah kerajaan negeri yang berprestasi baik kerana bajet yang dibentangkan oleh Ketua Menterinya sangat memalukan.

Lim Guan Eng sebelum ini dikecam hebat oleh pelbagai lapisan rakyat kerana memperuntukan sejumlah perbelanjaan yang besar kepada Pejabat Ketua Menteri dengan alasan pengurusan.

Ketua Menteri itu juga dikritik kerana membentangkan bajet defisit selama 6 tahun berturut-turut, sedangkan seringkali dia mendakwa kerajaan DAP P.Pinang adalah yang paling baik dan menguntungkan.

One thought on “Gerakan anggap Guan Eng hanya habiskan duit rakyat.

  • 26/11/2016 at 4:42 am
    Permalink

    Ini org cakap tak serupa bikin. Cakap pasal telus, integriti, adil bla bla bla….tpi buat lain…harta kekayaan utk diri sndiri.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *