Mahathir sanggup ‘lacurkan’ agama demi sokongan kafir DAP.8/12/2016 – Sungguh menyedihkan apabila agama dan juga kepimpinan Nabi dan Rasul dijadikan sebagai mainan politik jijik oleh sebilangan ahli politik didalam negara ini. Rasulullah SAW yang sepatutnya dihormati dan dimuliakan, tergamak diperlakukan seperti alat demi memuaskan nafsu sendiri.

Mungkin sesetengah ahli politik didalam negara berasakan mereka bijak apabila menjadikan Rasul serta agama sebagai perbandingan untuk ceramah politik mereka, tetapi hakikatnya mereka sebenarnya sedang memperbodohkan diri sendiri serta mempersendakan agama.

Apakah orang seperti Mahathir layak untuk menghina dan mempersendakan Rasulullah SAW biarpun ia dikatakan sekadar untuk bergurau? Mahathir sebenarnya tak sedar bahawa dia sedang berdusta tentang keperibadian Nabi junjungan setiap umat Islam di seluruh dunia.

Selayaknya Mahathir dikecam oleh pelbagai pihak kerana perbuatan Penasihat Parti Bersatu Malaysia (Bersatu) terbabit yang menghina Rasulullah SAW, hanya untuk mengambil hati DAP semasa Persidangan Tahunan parti tersebut beberapa hari lalu, sangat lah keterlaluan.

Dalam satu kenyataan kepada media, Pemuda UMNO P.Pinang menerusi Ketuanya iaitu Rafizal Abdul Rahim, turut meluahkan rasa tidak berpuas hati dengan tindakan Mahathir tersebut yang dianggap menyentuh sensitiviti umat Islam.

Walaupun pemimpin-pemimpin Islam didalam Pakatan Harapan menganggap kenyataan oleh Mahathir tersebut hanyalah bertujuan satira politik semata-mata, namun mengaitkan nama Rasulullah SAW didalam dendam kesumat dan agenda peribadi adalah perkara yang melampaui batas.

Sebagai seorang Islam yang mempunyai latarbelakang kepimpinan politik selama 22 tahun di negara ini, Mahathir telah melakukan dosa besar kerana mempergunakan nama baginda Rasulullah SAW semata-mata bagi meraih sokongan dari kaum kafir.

Apakah Mahathir lupa bahawa Islam menuntut umatnya agar menghormati serta menjunjung kepribadian Rasulullah SAW sepanjang masa. Umat Islam juga ditegah memperlekehkan dan mempermainkan nama baginda supaya imej Islam tidak dipandang rendah oleh masyarakat bukan Islam.

Mahathir kini tidak mempunyai pilihan lain selain dari meminta maaf kepada seluruh umat Islam di dalam dunia dan juga bertaubat kerana mempersendakan agama. Dan Mahathir juga harus sedar bahawa agama itu bukan alat politik yang boleh dilacurkan sewenang-wenangnya demi kepentingan peribadi.

3 thoughts on “Mahathir sanggup ‘lacurkan’ agama demi sokongan kafir DAP.

 • 08/12/2016 at 4:07 am
  Permalink

  Harap madey sedar dan beristighfar

  Reply
 • 08/12/2016 at 1:48 pm
  Permalink

  Kitt siang lupa apa mahathir buat & cakap, mahathir lupa apa diri dia dah buat & cakap… sama2 nyanyok kot

  Reply
 • 09/12/2016 at 12:28 pm
  Permalink

  Dia sepatutnya bertaubat dan balik ke pangkal jalan serta mengundurkan diri dari politik

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *