Muhyiddin bermimpi mahu talkinkan UMNO di PRU14..

16/01/2017 – Dalam banyak-banyak bekas pemimpin UMNO, Mamu rasa Muhyiddin lah yang paling cikai sekali didalam mengatur strategi dan juga mengeluarkan kenyataan untuk survival politiknya.. Tambah pulak bila dia sekarang ni dah jadi Presiden parti cap Bunga, makin cikai lah nampaknya..

Kalau korang masih ingat, masa dalam UMNO dulu ramai orang-orang politik gelar Muhyiddin ni sebagai Mat Sembab.. Mamu difahamkan dia dipanggil macam tu sebab muka dia yang sentiasa sembab macam orang bangun tidur..

Lagi satu, Muhyiddin digelar Mat Sembab kerana dia sentiasa ‘blur’ didalam membuat kenyataan-kenyataan politik bagi pihak kerajaan.. Senang cerita kira Muhyiddin ni tak pandai laa nak ‘bersilat’ didalam menangani isu-isu politik..

Sekarang ni Muhyiddin keluarkan pulak ‘deklarasi’ kononnya mahu talkin UMNO di Pilihanraya Umum ke 14 nanti.. Hebat betul angan-angan Muhyiddin tu kann.. Kata Muhyiddin, UMNO sekarang ni tengah tenat dan langsung tak boleh diselamatkan dah.. Kira macam nyawa-nyawa ikan lah nampak gayanya UMNO di mata Muhyiddin tu..

UMNO dan Najib juga dikatakan telah diresapi penyakit rasuah dari kepala sampai ke ekor.. Maknanya, Muhyiddin tuduh semua pemimpin dan berjuta-juta ahli UMNO makan rasuah lah kann.. Berat tuduhan Muhyiddin ni.. Senang-senang saja dia dok fitnah orang macam tu..

Sebelum ni Mahathir tuduh Najib bagi duit curi dari 1MDB untuk jemaah tunaikan Haji di Mekah.. Lepas tu dia kata pulak duit BR1M tu haram dan jugak rasuah Najib kepada rakyat.. Tapi baru saja beberapa hari kena hentam dengan seluruh rakyat dan juga para Mufti.., Mahathir buat U-Turn kata BR1M halal pulak dah..

Ini ke yang Muhyiddin kata UMNO makin tenat?? Kalau inilah yang Muhyiddin tuduh penyakit rasuah yang menular didalam UMNO, rasanya Muhyiddin bukan saja layak di gelar Mat Sembab, tapi juga patut digelar Mat Tiga Suku Setengah Masak..

Ada hati konon nak talkinkan UMNO bagai di PRU14 nanti dengan politik gampang setaraf budak-budak hingusan macam tu.. Yang paling nyata sekarang ni Parti Cap Bunga lah yang berdepan ajal di PRU nanti.. Pelancaran pun 3 ribu saja yang hadir.., lagi mau sembang besar..

Mamu tak sabar nak tunggu apa jadi lepas PRU nanti.. Kita tengok betul ke UMNO akan ditalkinkan oleh Muhyiddin, atau dia sendiri terpaksa bungkus parti dan balik berniaga pisang goreng berkicap di Pagoh nanti… ¬ Mamu Jarum

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *