Pelajar Mengaku Buat ‘Projek’ Dalam Bilik Kosong Di Sekolah

12/01/2017 – Isu seks bebas dan kes membuang anak luar nikah memang sudah berada pada tahap yang membimbangkan. Boleh dikatakan setiap hari ada sahaja kes bayi atau mayat bayi dijumpai telah dibuang atau ditinggalkan.

Seks bebas ini juga tidak terkecuali berlaku juga pada pelajar-pelajar sekolah. Lebih mengejutkan aktiviti itu dilakukan di sekolah mereka sendiri. Seorang wanita yang menguruskan rumah perlindungan bagi gadis hamil luar nikah telah mendedahkan perbualan dengan seorang pelajar yang telah terlanjur.

Perbualan itu telah tular di laman sosial, rata-rata reaksi yang diberikan oleh pengguna laman sosial agak terkejut apabila pelajar itu mendedahkan melakukan maksiat itu di dalam bilik kosong di sekolahnya sendiri.

Sekolah adalah tempat untuk menuntut ilmu, tetapi pelajar ini juga telah menjadikan tempat itu juga sebagai tempat untuk melempiaskan nafsu meraka.

Pelajar ini mengambil kesempatan menggunakan bilik kosong di dalam sekolah tanpa disedari langsung oleh sesiapa mahupun guru-guru di sekolah terbabit.

Hasil dari melakukan seks bebas itu bersama kekasihnya, pelajar perempuan itu kini telah hamil 3 bulan. Ketika melakukan hubungan seks di sekolah pelajar itu sedang mengambil peperiksaan STPM.

“Pihak sekolah ambik tindakan segera mengunci semua bilik bilik yang tidak digunakan. Jika bilik itu mahu digunakan sebagai aktiviti persatuan, pastikan ada pemantauan oleh pihak berwajib.

“Jangan buka peluang untuk pelajar berdua duaan melakukan projek di dalamnya,” katanya.

Jika dahulu ibu bapa risau anak-anak keluar rumah dan membuat maksiat di luar rumah. Tetapi, menghantar anak-anak ke sekolah juga boleh membuatkan mereka melakukan maksiat dan seks bebas hampir setiap hari hanya di sebuah bilik kosong dalam sekolah mereka. -UtaraNews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *