Pemimpin Bersatu anggap Timbalan Menteri Besar Kelantan berhati TIKUS..

12/01/2017  – Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) bertindak menghentam Timbalan Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Amar kerana sebelum ini mengkritik Penasihat parti bunga tersebut, iaitu Tun Dr Mahathir Mohamad. Ujar parti bunga, Mahathir sebenarnya tidak layak untuk ditegur.

Nik Amar sebelum ini berkata sikap Mahathir yang tidak pernah berubah menjadi penyebab kenapa Pas enggan untuk menjalinkan kerjasama dengan Pakatan Harapan. Bukan itu sahaja, keberadaan Mahathir dalam Pakatan Harapan akan menyukarkan lagi kerjasama antara pembangkang secara keseluruhan.

Oleh demikian, Nik Amar menegur Mahathir agar berubah sikap dan tidak mengamal sikap mahu semua orang mendengar arahannya sahaja. Mahathir kena ingat dia bukan lagi perdana menteri mahu pun presiden UMNO, kata Nik Amar.

Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) PPBM, Zahid Md Arip berkata kenyataan yang dikeluarkan Nik Amar sebenarnya lahir dari hati seorang pemimpin yang berjiwa tikus dan sarat dengan dendam kesumat. Bukan itu sahaja, Zahid turut mendakwa Nik Amar merasakan dirinya hebat kerana boleh menghentam Mahathir.

Tambah Zahid, kenyataan yang dikeluarkan pemimpin Pas itu langsung tidak menyumbang kepada usaha untuk menjatuhkan UMNO. Malah usaha untuk menghetam Mahathir pastinya akan memberi kegembiraan kepada parti Melayu tersebut.

Jelasnya lagi, kenyataan ini juga lahir dari seorang pemimpin Pas yang kini sudah selesa berada dalam dakapan UMNO dan Barisan Nasional (BN). Pastinya geng Pas berbangga dengan tindakan Nik Amar tersebut, ujar Zahid. Ehhhh kenapa tiba-tiba kaitkan kenyataan pemimpin Pas tu dengan UMNO pulak? Pelik!

Sementara itu, Zahid berkata dirinya berdoa siang dan malam agar Nik Amar tidak mendapat gelaran ‘Nik Amar Jamban’ selepas ini. Pesanannya buat Pas adalah lebih baik Pas bernikah terus dengan UMNO… Tak payah bermukah, bersekedudukan dan melakukan persetubuhan haram dengan UMNO.

Parti cap bunga ni sebenarnya hangat hati apabila parti yang selama ini dorang dok pujuk tiba-tiba boleh pulak menghentam big boss mereka. Apa lagi naik angin la dorang. Siap mendakwa kononnya Nik Amar nak alihkan perhatian rakyat dari isu 1MDB, derma RM2.6 bilion dan SRC dengan cara menghentam Mahathir.

Adakah benar pemimpin yang pernah memimpin negara selama 22 tahun itu tidak layak untuk ditegur jika dia melakukan kesalahan?? Maknanya Mahathir boleh besar kepala la lepas ni… Sebab dakwa Zahid, Nik Amar yang setakat mentadbir Kelantan pun tak lepas mana layak kritik Mahathir. Perhhh mesti Mahathir ni level dewa-dewa kan… Suci murni dan tak boleh ditegur. –TiraGomez/UtaraNews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *