Kit Siang kecewa dengan Red Bean Army menjelang PRU14.

Dalam kenyataan Lim Kit Siang melalui penulisan Raja Petra Kamarudin, bahawa apa yang di gelar sebagai “Red Bean army” yang membantu kempen dan operasi DAP kini telah tewas dan bakal berkubur.

Apabila Kit Siang berkata dan mengaku sedemikin 2 perkara boleh di andaikan.

Pertama berkemungkinan dia mahu UMNO dan BN “let the guard down” supaya berasa selesa dalam “comfort zone” lalu kurang persediaan kepada apa yang bakal dilakukan oleh DAP dan tentera kacang nya.

Kedua, jika kenyataan nya bersikap jujur berkemungkinan dia amat kecewa kerana sehingga kini Pakatan masih belum betul betul mencapai matlamat nya ia itu menjatuh kan BN melalui beberapa PRK dan PRN negeri.

Pada kemuncak RBA, mereka boleh menghantar ratusan tentera mereka mewakili ribuan fake acount seolah olah kelihatan mereka ada lah terlalu ramai demi mengambarkan sokongan kepada pembangkang ada lah ramai.

Sesiapa yang mahu mencuba merasai kedatangan RBA ini , boleh mencuba membuka akuan Facebook yang menghentam kerajaan lalu dengan segera akan mendapat ribuan “iike” konon nya sokongan kepada kritikan dan kutukan kepada kerajaan itu di sokong ramai rakyat.

Malah RBA ini bijak menggunakan ayat quran, petikan hadis dan slanga berckap orang melayu

Seolah oleh mereka orang melayu, di tambah dengan like like kepada page page agama, sura dan ustaz ustaz.

Memang pun ada segelinitr dari RBA ini orang melayu hasil perkaderan dari barua barua melayu yang menjadi ahli DAP.

Apa pun kenyataan Kit Siang menarik perhatian kerana mengaku tewas kepada “budak budak Najib” yang tidak berapa ramai jumlah nya tetapi berkesan dalam melawan arus fitnah dan membuat serangan balas.

Kit Siang juga menyebut berkenaan “black ops” bermakna sangat dia amat peka dengan kerja “black ops” tentera kacang nya.

Sebenar nya , sokongan kepada DAP semakin merosot kerana rasa tidak puas hati kepada keluarga “Lim” ini sendiri , dan keadaan menjadi bertambah parah apabila Kit Siang membuat hubungan denga Tun Mahathir.

RBA juga di percayai tidak di kuasai oleh satu individu khusus, mereka di kuasai oleh individu negeri dan kawasan. Misal nya RBA di Penang di kuasai oleh pemimpin DAP penang dan seterus nya.

Maka apabila penaung di kawasan kawasan tidak berpuas hati , maka pasti sekali mereka tidak akan menerus membayar gaji RBA. Itu lah sebab nya Kit Siang menyatakan kegagalan RBA nya sejak kebelakangan ini.

Ramai ahli DAP kecewa dan terasa mereka di khianati kerana Kit Siang membuat hubungan dengan Tun Mahathir tanpa merujuk atau berbincang dengan mereka di negeri dan pusat.

Maka kekecewaan ini di terjemah dengan ada yang keluar parti, akan keluar parti dan tidak mahu buat kerja parti.

DAP memang menuju kehancuran , dan kehancuran itu makin terserlah sejak kebelakangan ini apa bila 4 anggota mereka yang berkedudukan umum keluar parti dan lagi dua bakal menyusul seperti kenyataan yang di buat oleh Tunku Aziz.

Baru baru ini juga Datuk Ahmad Zahid Hamidi ada menyebut kedudukan penyokong UMNO didalam alam maya hanya berjumlah 6.6%. Ini berdasarkan kajian seseorang, kata Ahmad Zahid.

Maka jumlah ini lah mengakibatkan ketakutan kepada banyak pihak kerana dengan jumlah 6.6% pun mereka dapat pertahan kan Presiden dan parti mereka.

Tidak dapat di bayang kan jika jumlah mereka mencapai jumlah 30% , tentu sekali pembangkang tiada peluang lansung.

Namun apa yang penting untuk dinyatakan di sini, ada lah hubungan dengan Tun Mahathir ada lah satu penyebab kerosakan DAP, bukan sahaja dasar dan kepimpinan DAP terganggu kerana bersekongkol dengan musuh 30 tahun, tetapi RBA mereka juga huru hara dan sudah layu kerana nya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *