Lelaki cekik isteri hingga mati di malam pertama kerana tiada dara.

JACOBABAD, Pakistan: Seorang lelaki dengan kejam mencekik isterinya sehingga mati pada malam pertama perkahwinan mereka, kerana isterinya itu sudah tidak dara lagi.

Qalandar Baksh Khokhar, 28 tahun, dituduh membunuh isterinya, Khanzadi Lashari, 19 tahun, yang juga merupakan sepupunya.

Menurut laporan Arab News, polis sudahpun menangkap Qalandar dan dia mengaku membunuh isterinya.

Insiden itu berlaku di wilayah Sindh yang terletak di Jacobabad Pakistan.

Superintenden Sajjad Khokhar, 46 tahun berkata: “Qalandar sudah mengaku bahawa dia membunuh isterinya menggunakan tali seluar, kerana sudah tidak dara lagi sebelum dia kemudian melarikan diri.”

Arab News melaporkan, keluarga Khanzadi menanti kehadiran pasangan pengantin baru itu selepas majlis perkahwinan diadakan. Bagaimanapun mereka mula berasa curiga apabila pasangan itu tidak muncul-muncul.

Kecurigaan tersebut memuncak apabila mereka tidak mendapat sebarang respons semasa mengunjungi rumah pasangan berkenaan pada 30 Mac lalu.

Setelah mereka memecah masuk rumah tersebut, mereka menjumpai mayat Khanzadi terkulai layu di atas katil.

Mereka bagaimanapun, tidak menjumpai Qalandar.

Keluarga Khanzadi melaporkan perkara itu kepada polis dan saudara lelakinya membuat aduan yang mendakwa Qalandar dan empat adik beradiknya mencekik adik perempuannya sehingga mati, menurut Arab News.

Menurut sumber-sumber di daerah itu, pengantin lelaki membunuh isterinya kerana dia sudah “tidak dara lagi”, sementara sesetengah orang mengatakan pasangan itu bertelingkah mengenai penangguhan yang berlaku sewaktu majlis perkahwinan mereka, disebabkan adat-adat tertentu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *