Luahan remaja tentang rakan mengandung luar nikah

Assalammualaikum.

Sebelum memulakan cerita , saya nak mohon maaf andai kata ada yang baca nanti tak boleh nak paham atau susah nak tangkap ayat-ayat saya . Saya bukan seorang pengarang yang hebat . Cerita ini sama sekali bukan masalah saya tapi kawan baik saya ‘ kawan serumah ‘.

Beberapa minggu yang lepas , saya dimaklumkan oleh kawan baik dengan cerita yang paling menakutkan sebagai seorang perempuan . ‘MENGANDUNG LUAR NIKAH ‘. Takut dan bimbang bergabung jadi satu .

Ikut kata hati yang jahat niyh ‘Biar je laaa ape dia nak buat dengan kandungan dia sebab dia yang mengandung bukan kau ‘ tapi dia kawan ape yang di alami ibarat terpalit sekali .

‘Mengandung – > berkahwin tanpa pengetahuan keluarga – > melahirkan – > pulang ke rumah – > di marah di maki – > diterima kembali ‘ . Bayangan perjalanan hidup sekiranya perkara begini terjadi di dalam sangkaan saya . Malang pemikiran sebegini tidak pada kawan baik saya , dia memilih untuk melakukan penguguran .

Sedih , kecewa dan marah tak tahu nak ungkap macam mana . Prinsip selama ini di pegang ‘ berani buat berani tanggung ‘ dah tak kene . hal sangat rumit kerana si kekasih adalah suami orang yang takut menghadapi isteri serta ibu bapa kawan baik saya .

Sedap nak sakit mengelak. Maaf la bang , saya dah hilang respect bila usul pembuangan niyh di sokong abang. Abang memang seorang yang dayus!!

Kawan!!aku tahu keputusan ko aku kene respect . Banyak mana artikel akibat melakukan pengguguran , menakutkan kau ngan bermacam cerita , bagi kau semangat untuk teruskan kandungan tapi keputusan sehebat tue kau tetap pilih .

Tahap iman paling rendah adalah menegur di dalam hati saje lagi . Aku kawan kau sentiasa berada di belakang kau andai kata anak itu diberi peluang melihat dunia . Janji aku!! kenapa kau tak percaya janji aku babe?? Kita bukan budak belasan tahun yang tak mampu menanggung seorang budak hasil dari cinta terlarang tue babe.

Hinaan cacian kata2 nista dari orang sekeliling tak kan boleh nak hindar , biar kan sebab diorang tak kasi ko makan sayang. Tak pe lahhh babe.

Satu harapan aku , di saat dan ketika kau melangkah masuk ke tempat paling dahsyat hati dan perasaan kau terdetik . Anak tue adalah anugerah allah paling berharga dalam hidup .

Tolong jangan kasi tahu aku langsung pasal klinik tue kat mana tolong jangan ajak aku pown ke sana . Sumpah!! aku takut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *