Selepas Sharnaaz, Wak Doyok Pula Sindir Fattah?

16/02/2017 – Hampir setiap hari berita hiburan dipenuhi dengan gosip yang dikaitkan dengan pelakon Fattah Amin. Gosip ini mula timbul selepas Fattah telah tampil mengeluarkan sebuah buku yang dijual pada peminatnya yang bertajuk ’99 Kata-Kata Fattah Amin’ dijual dengan harga RM58.

Pelakon Sharnaaz Ahmad dilihat telah mengkritik hebat buku itu dengan mempersoalkan berapa tinggi nilai sastera dalam diri Fattah serta berapa banyak anugerah yang pernah diterima Fattah sehingga boleh menerbitkan buku.

Rata-rata netizen juga dilihat bersejutu dengan kritikan Sharnaaz itu pada Fattah. Netizen telah menjadikan buku Fattah itu sebagai bahan lawak di media sosial.

Terbaru, Wak Doyok pula dilihat telah memuatnaik tweet seperti menyindir Fattah di akaun Twitter. Netizen merasakan tweet Wak Doyok itu seperti mahu menyindir Fattah.

“Terjumpe petikan kata2 ini. Aku tak handsome boleh je berjaya..Apa kena mengena handsome,kurus semua.🤔 apa kata korang?,” tulisnya.

Wak Doyok dilihat mempertikaikan petikan kata-kata yang ditulis Fattah itu. Tidak bermakna tidak hensem tidak boleh berjaya.

“Biarlah abang single, tapi duit abang double. Hahaha kelakar kan?,” tulisnya.

Ramai netizen yang menyokong tweet dari Wak Doyok itu malah ada juga yang memberi cadangan supaya Wak Doyok untuk turut sama menghasilkan buku seperti Fattah.

“Itu la kau patut buat buku wak! Silap-silap kerajaan amik buat silibus sekolah,” komen pengguna media sosial

Terdahulu, pelakon Neelofa dilihat mempertahankan Fattah apabila dikritik oleh Sharnaaz dan netizen. Neelofa berkata Fattah amat kuat untuk menghadapi kritikan semua pihak dan Neelofa dikatakan menasihati Sharnaaz untuk berfikir dahulu sebelum menulis di akaun Twitter. MissA/UtaraNews.com

One thought on “Selepas Sharnaaz, Wak Doyok Pula Sindir Fattah?

  • 25/02/2017 at 8:56 pm
    Permalink

    Betul la kata wak tu rupa paras tak penting la untuk berjaya .usaha untuk menjadi lebih baik itu yg betul.paras rupa akan hilang juga bila dah tua

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *