Umat Islam di Pulau Pinang kena tipu hidup-hidup dengan DAP.

22/02/17: Guna nama Kerajaan Pusat…, kemudiannya DAP Pulau Pinang mengaku kononnya mereka lah yang menjadi pembela kepada umat Islam, kalah pemimpin Islam yang lain. Wahhhh betapa hebatnya tokong DAP sehingga dikatakan patut menjadi idola umat Islam.

Sedangkan segala peruntukan untuk umat dan hal ehwal Islam di Pulau Pinang datang dari Kerajaan Pusat bukannya dari poket kerajaan DAP sendiri… Lebih menyedihkan peruntukan negeri tersebut naik mendadak tetapi malangnya dana untuk hal ehwal Islam dipotong.

Macam tu ke yang dinamakan “membela nasib umat Islam”?? Nahhhh orang Melayu dan Islam di Pulau Pinang kena tipu hidup-hidup.Tokong Ketua Menteri, Lim Guan Eng yang korang sembah sangat tu hakikatnya kencing korang.

Konon ambil berat pasal, tapi peruntukan dipotong! Sembang kencang konon pembela umat Islam! Sehingga ramai memuja-muja tokong tersebut… Hakikatnya ‘pembela’ yang sebenar adalah Perbendaharaan kerajaan Pusat dan Guan Eng cuna guna nama untuk CREDIT CLAIMING.

Orang lain yang tolong tapi DAP yang kutip nama… Canang sana sini konon pembela Islam yang patut dicontohi! Hakikatnya hanyalah ‘kencing merata’ dan kelentong sana sini… Orang Melayu Islam Pulau Pinang dengan mudahnya terjerumus dalam lembah penipuan Guan Eng.

Dengan mudahnya DAP menjaja cerita konon bajet hal ehwal Islam datang dari mereka sendiri… Walhal sebaliknya. Geng kaki politik yang tidak tahu mengkaji terlebih dahulu dengan mudahnya mempercayai.

Hanya ubah dan letak tajuk yang sesuai… DAP memulakan siri pembohongan dan cuba mengambil hati orang Melayu dengan mengaku mengeluarkan peruntukan dari poket sendiri. Hanya dengan cara menyiarkan angka-angka, rakyat terus percaya dengan kata-kata zionis DAP.

Jika bijak pandai melihat jadual angka yang didedahkan DAP… Jelas tambah ketara peruntukan hal ehwal Islam hanya 3.66 peratus daripada peruntukan RM1.35 bilion yang diberikan Kerajaan Pusat. Mana pergi selebihnya? Tak kan hanya sebanyak itu peruntukan disalurkan untuk hal ehwal Islam sedangkan dorang dapat sebilion lebih.

Bukan tu je… Peruntukan untuk umat Islam semakin hari semakin menurun. Kalau macam ni la perangai tokong yang korang sembah sangat tu dan dianggap baik kerana tak potong terus peruntukan untuk umat dan hal ehwal Islam di Pulau Pinang.

Jangan terkejut kalau masa akan datang tokong Guan Eng hanya salurkan 1 peratus je dari peruntukan yang diberkan Kerajaan Pusat. Sedikit demi sedikit Guan Eng mahu membersihkan umat Islam dari Pulau Pinang dan jadikan ia sebagai lubuk Cina. -TiraGomez/UtaraNews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *