Ini Teguran Sinis Dari Wartawan Buat Adi Putra

Minggu lepas, menjadi viral kisah Adi Putra yang mengaku dia sudah tidak ada hubungan lagi dengan kedua isterinya. Boleh dikatakan Adi Putra kini sah sudah berpisah dengan kedua isterinya melalui pengakuan yang dibuat di laman Instagram miliknya.

Pelbagai andaian telah timbul dan beberapa wartawan cuba untuk mendapatkan perjelasan dari pihak berhubung kes ini, namun ianya menemui kegagalan apabila pihak Adi tidak menjawab sebarang panggilan daripada wartawan.

Menerusi surat khabar Kosmo, seorang wartawan bertindak ingin menyaman Adi kerana telah mendedahkan nombor telefon peribadi wartawan kepada umum menyebabkan wartawan tersebut menerima pelbagai gangguan siang dan malam.

“Hormati kerja orang, orang akan hormat kerja kita. Insya Allah. Semoga ini menjadi pengajaran buat semua bahawa kerja wartawan itu tidak hanya diperlukan time kalian nak promosi produk semata-mata…tauuu…”

“Wartawan minta komen artis, itu adalah kerana tugas, kami bukan peminat artis. Wartawan tanya soalan apa sekalipun, selagi mematuhi etika kami, ia masih kerana kerja dan profession kami. Tetapi menyebarkan nombor telefon orang lain kepada orang luar sehingga menimbulkan rasa trauma, ia satu yang bukan boleh dibuat main-main.

Lagi satu, memberi komen dan menulis hal-hal yang boleh menjejaskan keselamatan orang lain di laman sosial, mengugut, mencaci dan mencela juga ia boleh disabitkan dengan kesalahan jenayah siber di bawah MCMC. Jadi, sebelum komen apa, walau setinggi langit anda memuji salebriti kesayangan kalian, jangan sampai ‘bahana’ datang kepada anda semula..Saya gerenti, masa tu artis kesayangan anda tak akan tolong pun sebab dia pun tak kenal anda.

Saya jamin bab tu tau… So, nikmati tulisan akak dalam Pancaindera hari ni ya dengan riang ria. Kes Adi dan Dyla,serahkan pada pihak berkuasa macamana nak selesaikan…..opsss…uols dah lunch ke?” – ob

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *