Operasi Penerbangan Di KLIA Kembali Lancar

KUALA LUMPUR – Operasi penerbangan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di sini kembali beroperasi seperti biasa hari ini.

Malaysia Airport Holdings Berhad (MAHB) yang mengesahkan perkara tersebut memaklumkan isu kekurangan tenaga kerja oleh vendor syarikat pengurusan bagasi telah ditangani.

“Sehingga tengah malam tadi, tiada lagi penerbangan yang ditangguhkan. Secara keseluruhan, 48 penerbangan ditangguhkan sejak semalam.
“Kami telah dimaklumkan oleh AeroDarat Services – syarikat pengendali operasi darat oleh beberapa syarikat penerbangan di KLIA – bahawa vendor mereka telah pun menangani isu kekurangan tenaga kerja,” memetik kenyataan media yang dikeluarkan hari ini.

Semalam, Pengarah Urusan MAHB, Datuk Badlisham Ghazali memaklumkan 50 penerbangan di KLIA terpaksa ditunda akibat kegagalan sebuah syarikat penerbangan menguruskan sistem keluar masuk bagasi sejak 7.30 pagi.

Malah, pihaknya turut menerima laporan awal memaklumkan ada antara bagasi penumpang yang tidak sampai ke destinasi. – aw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *