Polis Wanita Malaysia Antara Polis Tercantik Di Dunia

Pasukan polis wanita kebiasaannya kurang menonjol berbanding dalam sektor pekerjaan yang lain. Mungkin kerana jumlah anggota polis lelaki yang mendominasi pasukan polis telah menutupi kewujudan mereka dalam pasukan ini.

Namun, agensi-agensi penguatkuasaan undang-undang di seluruh dunia telah berusaha untuk mengurangkan diskriminasi ini dan meningkatkan jumlah anggota wanita di dalam pasukan polis.

Berikut senarai 10 negara yang mempunyai pasukan polis wanita yang cantik dari pelbagai belahan dunia.

10. Sweden

Tersenarai di carta ke 10, anggota wanita di dalam pasukan polis Sweden sentiasa mencuri perhatian lensa kamera.

9. Canada

8. China

7. Iraq

Walaupun keadaan politik dan keselamatan dalam negara sedang bergolak, ianya tidak mematahkan hati wanita-wanita Iraq untuk menyertai pasukan keselamatan negara mereka.

6. Jerman

Golongan wanita di Jerman memainkan peranan yang penting sejak dari Perang Dunia Kedua lagi, jadi tidak hairanlah sekiranya ramai di antara mereka memilih pasukan polis sebagai kerjaya mereka.

5. Greek

4. Ukraine

Kejelitaan yang dimiliki oleh wanita-wanita Ukraine memang tidak dapat didangkalkan lagi. Jadi tidak hairanlah sekiranya terdapat ramai anggota wanita yang cantik di dalam pasukan polis mereka.

3. Malaysia

Walaupun beriklim tropika yang panas dan lembab sepanjang tahun, ianya tidak dapat mematahkan semangat wanita-wanita Malaysia untuk menyertai pasukan polis.

2. Indonesia

1. Rusia

Berambut perang, bermata biru dan berkaki panjang. Itulah deskripsi yang sinonim dengan wanita-wanita kelahiran Russia ini. Walaupun mempunyai rupa paras yang cantik, mereka tidak memilih untuk menyertai pasukan polis sebagai kerjaya mereka. – ac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *