Ulamak PAN Percaya Lim Guan Eng Dan Kit Siang Akan Masuk Islam

20/03/17 – Parti Amanah Negara (PAN) sekarang ini mungkin tengah buat solat hajat dan berdoa secara beramai-ramai, mengharapkan supaya suatu hari nanti Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang memeluk agama Islam.

Itu antara hajat utama yang PAN mahu lihat setelah parti tersebut memilih untuk menjalinkan kerjasama dengan DAP dalam Pakatan Harapan. Hajat dorang adalah mahu lihat Guan Eng dan Kit Siang mendalami agama Islam.

Persoalannya, mahukah Guan Eng dan Kit Siang yang sekian lama meneguk arak, berjudi, mengamalkan rasuah, makan babi dan sebagainya itu meninggalkan segala perkara yang digemari mereka demi menunaikan hasrat PAN untuk melihat mereka memeluk Islam?

Dalam satu ceramah yang tidak pasti dimana lokasinya oleh seorang ulamak PAN, ujarnya mereka teringin sangat nak tengok suatu hari nanti Lim Guan Eng bertukar nama kepada Muhammad Lim Guan Eng manakala Lim Kit Siang pula Muhammad Lim Kit Siang.

Bukan itu sahaja tau… Dorang juga berniat nak tengok parti DAP bertukar menjadi parti mualaf Islam Malaysia dan mahu anggota-anggota parti DAP memeluk Islam secara beramai-ramai. Disebabkan itu la, ulamak PAN itu mengajak anggota PAS untuk sertai PAN.

Katanya nak merealisasikan hasrat mereka untuk menjadikan DAP sebagai parti mualaf Islam Malaysia dan nak tengok Guan Eng serta Kit Siang masuk Islam dengan bantuan PAS, tetapi syaratnya dorang kena masuk parti PAN.

Hahaha.. Bunyinya macam kelakar sangat tapi sebenarnya itulah yang PAN mahu jadikan ia sebagai realiti sekarang ini. Hahaha… Guan Eng dan Kit Siang nak cakap Bahasa Melayu pun dorang tak tahu, inikan pula nak mengucap dua kalimah syahadah. Tergeliat lidah la jawabnya!

Tapi elok jugak kalau dua tokong tu masuk Islam sebab lepas ni dorang boleh jadi ustaz dalam DAP, memandangkan sebelum ini dorang arif dan pakar sangat dalam Islam dan sering masuk campur dalam segala urusan yang berkaitan dengan agama Islam. – TiraGomez/Utaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *