“Kau jangan nak feeling kau ustazah, tak payah feeling kau masuk syurga”.. – Penjelasan Panjang Lebar Nizam Rahman Buat Haters

Baru baru ini viral satu video iklan produk dari Nizam Rahman yang berdurasi selama 2 minit. Video itu mendapat pelbagai reaksi netizen apabila rata-rata netizen mengecam lakonan Nizam yang dikatakan ‘lucah’ dan agak ‘over’.

Tidak tahan dikecam oleh ramai netizen, Nizam Rahman tampil memberi penjelasannya melalui Facebook video live.

Jangan feeling kau ustazah!

Seperti mana video yang tengah viral, aku peliklah kenapa yang kecam, komen, yang pakai tudung labuh, yang acah-acah ustazah/ustaz komen, orang macam itu sebenarnya pu**mak. Kalau aku cakap memang kau marah. Yang tudung-tudung labuh itu yang nak komen ala-ala ustazah, bu**h. Kau jangan nak feeling kau ustazah, tak payah feeling kau masuk syurga.

Betul geram, bukan nak cakap apa. Kalau korang jadi Nizam, Nizam tak kisah kalau korang nak komen cara baik. Masalahnya yang komen atau PM Nizam, ‘wei bapok! kau ubah-ubahlah jadi lelaki’. Ya Allah, sampai Nizam hilang respect dah pada orang tudung-tudung labuh ini. Orang yang macam itu yang banyak kutuk Nizam.

Bila aku buat video B-Confident itu, hmm kutuk bukan main. ‘Apalah video memalukan wanita’, kau cakap aku memalukan wanita? Nasib baik aku yang buat, kalau perempuan yang buat, kau rasa apa jadi?

Nasib baik aku letak tetek. Kau pergilah komen dekat wanita-wanita yang seksi apa, buat-buat tetek, kau pergilah kutuk. Tak masuk pun iklan, tak masuk pun siakap keli, tak masuk pun media. Kenapa aku yang lelaki pun buat macam itu korang rasa tergugat? Sebab korang tak ada tetek, kan? Buat itu salah, buat ini salah. Aku dah mengamuk ni.

Kalau kau alim, kau pergi solat dan doakan Nizam. Bukan kau nak kutuk aku, ‘hei, ubahlah. tuhan laknat kau menyerupai wanita’. Kau tau tak, kau cakap-cakap laknat, kau siapa? Kau bukan tuhan. Hanya tuhan saja yang boleh melaknatkan kaum-kaum Dia.

Jangan libatkan mak bapak!

Kakak Nizam juga turut marah dan terkilan dengan komen netizen yang tidak sepatutnya mengecam adiknya sehingga melibatkan ibu bapa mereka.

Aku tak hairan pun. Sebenarnya yang cakap itu, dia tunding satu jari kat orang, 10 jari datang kat dia balik. Dia kena fikir dia ada mak ayah, adik beradik lain, tak jatuh pada anak kau, adik kau. Dia kena fikir. Speechless, geram.

Sampai ada yang maki cakap ‘ini mak bapak kau yang ajar?’. Jangan main-main mak bapak tau. Kalau aku cakap kau anak luar nikah, kau marah tak? Janganlah macam ni, sebut-sebut nama mak ayah.

– ob

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *