Benarkah Mat Sabu Kini Merayu Sumbangan Dana Untuk PAN Dari UMNO?

08/05/17 – Timbul beberapa spekulasi yang menyatakan bahawa Parti Amanah Negara (PAN) kini sudah jatuh miskin kerana sudah kehabisan wang dan dana. “Peruntukan” yang disediakan PAS kepada pemimpin PAN sebelum mereka melarikan diri dan menubuhkan sebuah parti baru dengan hasil menggunakan wang yang disediakan PAS dahulu kini sudah lincin.

Kini PAN tercari-cari sumber ‘pendapatan dan dana’ untuk mereka meneruskan hayat parti serpihan PAS tersebut. Dengar-dengar cerita dan khabar angin menyatakan bahawa Presiden PAN, Mohamad Sabu kini terpaksa mengemis simpati merayu, sujud dikaki dan menjilat jubur UMNO bagi mendapatkan sumbangan dan belas kasihan kewangan.

Demi sesuap nasi dan demi membeli makanan untuk anak-anak dalam PAN, Mohamad Sabu atau lebih popular dengan gelaran manja Mat Sabu dikatakan terpaksa tebalkan muka minta sedekah pada parti melayu UMNO yang sering dikritik, dihina dan dicaci maki.

Apa sudah jadi dengan sumbangan dan riwayat hidup yang pernah disalurkan oleh DAP sebelum ini? Bukankah sebelum ini PAN begitu bermegah kononnya selama penubuhan parti serpihan PAS itu, DAP yang bertanggungjawab menyara makan dam minum PAN.

Apa sekarang ni DAP dah tak mampu nak menyara bangkai busuk PAN lagi ke?? Dah habis ke dana-dana hasil dari wang judi dari genting?? Dah kering-kontang ke dana yang diberikan kerana PAN kerap bermewah sehingga mengadakan sidang media di hotel yang mewah?

Sekarang ini PAN dilihat hanya mampu untuk mengadakan sidang media dalam sebuah kotak buruk yang usang, entah cerok jakun mana PAN dapat sebagai tempat untuk dorang buat sediang media. Tambah menyedihkan apabila pemimpin PAN lagi ramai daripada penyokong dan penonton yang hadir.

Nampak gayanya ni, silap hari bulan kos untuk menguruskan jenazah PAN juga perlu mengemis simpati dan pertolongan daripada UMNO. Nak tanam mayat pun tak cukup duit jugak nanti. Sebelum ni bukan main lagi kutuk PAS konon memewahkan pemimpin dan anggotanya.

Nahhhh, sekarang ni PAN sendiri yang jatuh miskin dan paXpa kedana, paling malangnya apabila DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) buat tak tahu dan tak bantu permudahkan urusan kewangan PAN. Sebaliknya tanpa rasa malu Mat Sabu minta pula bantuan UMNO. – TiraGomez/UtaraNews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *