Insiden Mat Over tumbuk David Teo rupanya hanya Gimik..

PUTRAJAYA – Seorang pelakon lelaki bertindak menampar Ketua Pegawai Eksekutif Metrowealth Pictures (MiG), Datuk David Teo di hadapan Perdana Menteri pada sesi Transformasi Nasional dengan penghibur negara sebentar tadi.

Pergelutan itu berlaku ketika Teo mengambil mikrofon untuk mengkritik pelakon Rosyam Nor yang merupakan moderator pada sesi berkenaan.

Pelakon veteran berkenaan, Sulaiman Yassin atau lebih popular sebagai Mat Over kelihatan bergegas meluru kearah David sebelum menumbuk beliau di hadapan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Sebelum insiden berkenaan, Teo memberitahu Rosyam agar bertindak adil yang bukannya memberikan hanya artis duduk di hadapan peluang untuk bercakap, tetapi perlu membenarkan orang-orang yang di belakang peluang untuk didengar juga.

Kedua-dua mereka dibawa keluar oleh pegawai keselamatan selepas keadaan menjadi tegang di dalam dewan di Seri Perdana.

Rosyam segera memohon maaf kepada Najib bagi pihak artis untuk kejadian itu.

Kedua-dua artis kembali ke dewan acara pada akhir dialog terbabit dan berjabat tangan antara satu sama lain. Kemudiannya mereka berpelukan bersama Perdana Menteri sebagai tanda bahawa konflik itu telah diselesaikan.

Ketika ditemui selepas itu, Sulaiman mendakwa bahawa kejadian itu telah sengaja diadakan dan tidak ada sebarang dendam atau persengketaan yang tidak baik antara beliau dan Teo.

“Kejadian itu tadi hanya gimik. Ia adalah sebahagian daripada program hari ini, “katanya sambil ketawa.

Teo bagaimanapun mendakwa bahawa dia tidak cuba untuk memprovokasi sesiapa sahaja dengan pertanyaan beliau sewaktu majlis tersebut.

Beliau juga mendakwa bahawa ia bukannya gimik dan dia tidak tahu sama ada Sulaiman secara peribadi melakukan perbuatan itu.

Teo sebaliknya berkata beliau hanya mahu bercakap dengan Perdana Menteri bagi pihak artis di belakang yang mahu cita-cita mereka juga didengar.

“Saya tidak diberi peluang untuk bercakap dengan PM. Saya tidak tahu ia adalah gimik. Saya tidak kenal beliau (Sulaiman) secara peribadi, “katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas majlis itu.

Acara TN50 malam tadi adalah satu perbincangan meja bulat antara DS Najib dan penghibur terkemuka negara untuk mengetahui cita-cita mereka bagi memeriahkan lagi industri hiburan pada tahun 2050. РUtaranews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *