Kerosakkan Yang Telah Kit Siang Lakukan Ke Atas Sekolah Cina

Oleh Raja Petra Kamarudin

Semalam, Malaysiakini menyiarkan berita mengenai Presiden PAS Abdul Hadi Awang yang dimasukkan ke hospital untuk menjalani pembedahan jantung. Anda harus melihat komen-komen jahat daripada pembaca Malaysiakini yang mencaci Hadi. Berdasarkan komen-komen ini, ia kelihatan seperti hubungan kaum di Malaysia sudah hilang selama-lamanya. Ia akan mengambil masa yang sangat lama bagi orang Melayu dan Cina untuk kembali menganggap diri mereka sebagai rakyat Malaysia. Jelas jurang Melayu-Cina tidak boleh diperbaiki.

Ada yang berpendapat kita tidak harus menyalahkan keseluruhan masyarakat atau majoriti masyarakat hanya kerana tindakan beberapa orang atau minoriti. Contoh yang mereka gunakan adalah: hanya kerana beberapa Nazi menghapuskan enam juta orang Yahudi itu tidak bermakna seluruh bangsa Jerman perlu dipersalahkan.

Itu mungkin benar. Populasi Jerman pada tahun 1939 adalah kira-kira 80 juta dan hanya kira-kira lapan juta atau 10% adalah Nazi. Jadi bagaimana boleh 80 juta orang Jerman dipersalahkan kerana tindakan lapan juta Nazi? Dan itulah hujah yang sama yang orang Cina gunakan: bagaimana boleh seluruh masyarakat Cina Malaysia dipersalahkan kerana apa yang hanya beberapa orang DAP lakukan dan/atau mengatakan?

Tetapi ini adalah di mana hujah ‘jangan salahkan majoriti untuk tindakan minoriti’ dipecahkan. Pada tahun 1933, Hitler memenangi 44% undi dan pada tahun 1938 ia telah memenangi 99% undi. Jadi, walaupun hanya 10% rakyat Jerman mungkin adalah Nazi, 99% daripada pengundi yang layak atau lebih daripada 50% daripada penduduk Jerman mengundi mereka. Jadi bagaimana anda boleh bersembunyi di sebalik hujah ‘jangan salahkan kami hanya kerana apa yang 10% daripada masyarakat kami lakukan’. Ia bukan sahaja 10% daripada Nazi tetapi lebih daripada 99% daripada pengundi yang mewakili lebih daripada 50% rakyat Jerman yang memberikan kuasa kepada Hitler.

Orang Cina Malaysia marah dan mengatakan bahawa kita tidak perlu menyalahkan sekolah Cina atau sistem pendidikan Cina untuk apa yang beberapa orang DAP katakan dan lakukan. Superman Hew hanyalah salah seorang Chinaman sahaja, seorang tidak bermakna semua, itulah hujah mereka. Itu benar. Tetapi orang Cina perlu berhati-hati tentang apa yang mereka katakan kerana tanggapan yang diberikan adalah bahawa ia bukan sahaja beberapa orang DAP atau segelintir Cina tetapi majoriti yang sangat besar.

Sebagai contoh, semalam Malaysiakini menyiarkan komen di mana orang DAP berkata dalam pilihan raya umum akan datang PAS tidak akan menang satu kerusi kerana tidak seorang pun orang Cina yang akan mengundi PAS – dan tanpa undi Cina PAS akan gagal. Mereka menambah bahawa PAS juga tidak boleh bergantung kepada undi Melayu kerana orang Melayu berpecah kepada banyak parti, tidak seperti orang Cina yang lebih daripada 90% menyokong DAP.

Ini adalah apa yang orang Cina katakan dan ini adalah apa yang Malaysiakini siarkan semalam. Jadi orang Cina mengakui dan Malaysiakini menyiarkan pengakuan mereka, bahawa lebih daripada 90% orang Cina menyokong DAP.

Malah, setiap hari kita membaca komen (dalam Malaysiakini, Free Malaysia Today, Malaysia Chronicle, Malaysia Outlook, The Malaysian Insight, dan lain-lain) bahawa DAP akan meraih 90% undi Cina pada pilihan raya umum akan datang manakala orang Melayu akan berpecah kepada lima parti (Umno, PAS, PKR, PAN dan Pribumi). Dan kerana ini Pakatan Harapan mungkin menang 125 kerusi manakala Barisan Nasional akan dikurangkan kepada 97 kerusi, kata PKR Rafizi Ramli.

Ini adalah apa yang mereka katakan. Dan sebab Pakatan Harapan mungkin menang 125 kerusi manakala Barisan Nasional akan dikurangkan kepada 97 kerusi, menurut mereka, adalah kerana 90% orang Cina akan mengundi DAP, orang Melayu berpecah kepada lima parti, dan orang-orang Kristian di Sabah dan Sarawak menyokong Pakatan Harapan dan bukannya Barisan Nasional.

Jadi, siapa yang memainkan kad bangsa dan agama di sini? DAP dan Pakatan Harapan atau Umno dan Barisan Nasional? Baca apa yang mereka katakan dalam Malaysiakini, Free Malaysia Today, Malaysia Chronicle, Malaysia Outlook, The Malaysian Insight, dan sebagainya. Baca perkara-perkara jahat yang mereka katakan tentang Hadi, Islam dan orang Melayu di Malaysiakini semalam. Dan ini adalah apa yang sekolah-sekolah Cina dan pendidikan Cina telah lakukan kepada orang Cina. Dan jika anda tidak berfikiran sebegitu melihat video ini di bawah. Berdasarkan cara mereka bertindak dan bercakap adalah ini pelajar-pelajar sebuah sekolah kerajaan?

https://www.youtube.com/watch?v=8VGNgbFW530
https://www.youtube.com/watch?v=uP1VxT737Ko
https://www.youtube.com/watch?v=6MEQh41aFik
https://www.youtube.com/watch?v=qpQwrsLojAU

Jadi, jika kaum Cina mahu meyakinkan rakyat Malaysia bahawa pelampau dan rasis di kalangan mereka adalah minoriti maka mereka perlu membuktikannya. Hanya bercakap sahaja tidak mencukupi. Mereka perlu membuktikannya. Dan pada masa ini mereka membuktikan sebaliknya. Apa yang kita lihat adalah Taliban Cina yang dihasilkan oleh sekolah-sekolah Cina. Dan selagi komen seperti di Malaysiakini, Free Malaysia Today, Malaysia Chronicle, Malaysia Outlook, The Malaysian Insight, dan lain-lain, berterusan, maka gambaran yang dicipta bukanlah seperti yang orang Cina dakwa: bahawa ini adalah kerja-kerja golongan minoriti.

Sebenarnya, Lim Kit Siang sendirian yang memusnahkan sekolah-sekolah Cina dengan menggunakannya untuk agenda politik peribadinya. Kit Siang tahu bahawa beratus-ratus juta setiap tahun mengalir ke dalam sekolah-sekolah Cina dan beliau nampak bahawa beliau boleh menggunakan, atau sebaliknya menyalahgunakan, wang untuk tujuan pendidikan ini untuk membiayai aktiviti politik beliau dalam sekolah Cina. Ini juga bermakna DAP tidak perlu menyalurkan wang ke dalam sekolah-sekolah ini, kerana mereka membiayai sendiri.

Apa yang penderma tidak sedar selama ini adalah bahawa Kit Siang telah menyebarkan pengaruhnya ke dalam sekolah-sekolah Cina dan juga boleh menentukan siapa yang akan dilantik, yang mendapat pangkat atau dipindahkan, dan yang akan dikeluarkan. Lama kelamaan semua tenaga pengajar di sekolah-sekolah Cina memandang Kit Siang sebagai ketua perang dan Kapitan Cina dalam pendidikan Cina.

Pada orang Cina, pendidikan adalah nombor satu dan ekonomi adalah nombor dua. Jadi, jika Kit Siang boleh mengawal pergerakan pendidikan, dan kemudian persatuan perdagangan, (DAP sudah pun mengawal kongsi gelap Cina) ini seumpama menjadikan beliau bayangan Perdana Menteri Cina Malaysia. Dan dengan Tun Dr Mahathir Mohamad, Muhyiddin Yassin, Anwar Ibrahim, Dr Wan Azizah Wan Ismail, Mukhriz Mahathir, dan lain-lain, yang tunduk kepadanya (yang benar-benar telah mengagumkan orang Cina dengan bagaimana Kit Siang menggunakan orang Melayu untuk merosakkan orang Melayu) , Kit Siang juga boleh memberitahu orang Cina untuk terjun dan apa yang mereka akan bertanya adalah berapa tinggi.

Pada masa lalu, sejak tahun 1946, demonstrasi jalanan kebanyakannya adalah budaya Melayu. Malah pada tahun 1999 hanya orang Melayu sahaja yang keluar manakala kaum Cina tidak. Pada tahun 2007, Kit Siang mahu menguji kekuatan dan pengaruhnya dan beliau memberitahu orang Cina untuk keluar dan menyertai Bersih. Mereka melakukannya beramai-ramai, dan Kit Siang tahu bahawa ia adalah masa untuk Tsunami Cina berlaku. Empat bulan kemudian, Malaysia melihat Tsunami Cina ini pada pilihan raya umum Mac 2008.

Indoktrinasi Taliban Cina (Talib bermakna pelajar dan Taliban adalah kata jamak bagi Talib) ke atas lebih daripada satu generasi telah berjaya. Pada asasnya indoktrinasi adalah untuk ‘brainwash’ anak-anak Cina untuk membenci Umno, Barisan Nasional, Malaysia, kerajaan, orang Melayu dan Islam. Ibu bapa malah memberitahu anak-anak mereka yang sedang belajar di luar negara untuk kekal di sana dan jangan kembali ke Malaysia. Di Malaysia, mereka diberitahu, orang Cina akan menghadapi penganiayaan dan diskriminasi. Oleh itu lebih daripada satu juta rakyat Malaysia kini menetap dan bekerja di luar negara, majoriti daripada mereka adalah bukan Melayu.

Cara indoktrinasi ini dilakukan sebenarnya agak bijak. Dua kali seminggu, pelajar-pelajar Cina dan Melayu diasingkan. Sementara orang Melayu dihantar ke kelas agama, orang Cina menghadiri kelas moral. Masa inilah pelajar-pelajar Cina menerima indoktrinasi mereka. Kit Siang akan memastikan bahawa guru-guru dalam kelas moral adalah penyokong tegar DAP. Dan guru-guru kelas moral ‘brainwash’ pelajar-pelajar tentang nilai-nilai Cina, yang sebenarnya adalah nilai-nilai DAP dan doktrin kebencian mereka.

Lebih daripada 85% daripada pemimpin DAP adalah dari sekolah-sekolah Cina. Lihat sahaja bagaimana mereka bertutur bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia dan anda boleh tahu latar belakang pendidikan mereka. Sekitar 95% daripada mereka yang menyokong Bersih adalah dari sekolah-sekolah Cina. Dan 100% Red Bean Army cybertrooper DAP adalah dari sekolah-sekolah Cina.

Apa lagi bukti yang anda perlukan mengenai kerosakan yang sekolah-sekolah Cina telah lakukan kepada negara ini? Jadi, jika sebagaimana yang mereka katakan, orang Cina yang bersifat perkauman dan pelampau dari sekolah-sekolah Cina ini adalah minoriti dan majoriti orang Cina dari sekolah-sekolah Cina tidak seperti itu, maka mereka perlu membuktikannya kerana bukti seolah-olah menunjukkan sebaliknya.

Apa yang lebih penting ialah Kit Siang telah meletakkan sekolah-sekolah Cina dalam bahaya. Pertama adalah isu penyalahgunaan dana yang diterima sekolah-sekolah Cina daripada penderma yang dari masa ke masa telah berjumlah berbilion-bilion. Seterusnya ialah hasutan untuk membenci Umno, Barisan Nasional, Malaysia, kerajaan, orang Melayu dan Islam yang telah mereka sebarkan.

Dan Kit Siang memberitahu orang Cina bahawa tidak salah untuk membenci kerana orang Melayu sudah gagal. Pada pilihan raya umum akan datang DAP akan mendapat sokongan kukuh orang Cina manakala orang Melayu akan terbahagi bahawa tiada siapa yang akan dapat membentuk kerajaan tanpa DAP. Dan itulah yang akan menghapuskan orang Melayu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *