Mahathir Burukkan Malaysia Kerana Dapat Habuan Dedak

18/05/2017 – Ketika pemimpin kita berusaha menaikkan nama negara dan imej Malaysia di mata dunia, namun amat menyedihkan apabila segala usaha pemimpin kita disabotaj oleh rakyatnya sendiri di pihak pembangkang.

Ini dapat dilihat apabila beberapa pemimpin pembangkang sebelum ini boleh disifatkan amat biadap kerana memburuk-burukkan negara sendiri di luar negara.

Mereka sanggup memusnahkan imej dan ekonomi negara sendiri asal sahaja nafsu politik mereka dapat dilampias. Teramatlah malangnya negara kita kerana mempunyai kumpulan pembangkang yang berakal singkat, tidak profesional, tiada integriti, tidak patriotik dan biadab.

Baru-baru ini, bekas perdana menteri yang kini Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Tun Dr Mahathir Mohamad memburuk-burukkan negara semasa berucap di The Third Duqm Society and Economy Forum di Oman pada 9hb Mei 2017.

Di antara lain, beliau berkata, “Oman does not have large agricultural land like Malaysia, but it has very beautiful rock and beach areas that are far superior to ours (Malaysia).

“Malaysia is not an attractive tourist destination, but in Oman you have many palaces and castles.”

Mahathir yang terkenal dengan gelaran ‘raja u-turn’ itu mendakwa bahawa Malaysia bukan destinasi pelancongan yang menarik.

Bagaimanapun, tindakan Penasihat PPBM itu dipercayai kerana habuan tertentu. Itulah yang didakwa oleh Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin (PMSP), Ramesh Rao.

Katanya, tindakan Mahathir bertentangan dengan sikapnya ketika memegang jawatan perdana menteri yang giat mempromosikan Malaysia kepada negara luar.

“Tun M sudah pasti menerima sesuatu sampai sanggup hina Malaysia ketika berada di Oman.

“Masa jadi Perdana Menteri dulu, beliau antara yang memulakan kempen Tahun Melawat Malaysia, tapi kali ini tanpa rasa malu, menghina destinasi pelancongan yang cantik di Malaysia di peringkat antarabangsa,” kata Ramesh.

Sehubungan itu, beliau mengatakan segala aktiviti dan kerja yang dilakukan Mahathir ketika berada di Oman bakal terbongkar tidak lama lagi susulan kenyataan menghina Malaysia itu.

“Ia akan terdedah nanti, siapa yang akan dedahkan itu kita tunggu dan lihat kerana semuanya akan pasti terbongkar,” kata Ramesh.

Selain itu, Ramesh mendakwa Mahathir dipercayai terlibat dalam urusan pembelian minyak dari Iran yang kemudian dihantar ke Oman sebelum ke Malaysia dengan harga yang tinggi.

“Petron (syarikat minyak milik anak Tun M) dapat bekalan minyak dari Iran melalui Oman, patutlah Mahathir mendewa-dewakan dan memuji Oman,” kata Ramesh. – Utaranews.com

One thought on “Mahathir Burukkan Malaysia Kerana Dapat Habuan Dedak

  • 18/05/2017 at 4:41 pm
    Permalink

    Apa yang ada hanyalah harga diri yang susut di bawah nilai yang mana mahathir tiada membawa sebarang faedah kepada Malaysia dan rakyat umumnya.Baki hidupnya di penuhi oleh aksi jelek berpolitik Half Past Six serta memasuki bakul dan angkat sendiri.
    Sifat sifat tercela sudah jelas di pamerkan oleh orang tua bernama mahathir yang sepatutnya menyibukkan diri demi bekalan akhirat tetapi menyibukkan diri berpolitik.Kehormatan diri mahathir tiada malah kedajalan diri terbukti serlah.Akhir kalam mahathir berpaksikan hidup terhadap politik yang menghalalkan yang haram yang mana sepatutnya meletakkan hala tuju hidup yang mengutamakan ugama islam sebagai matlamat akhir.Agama Islam dan rukun rukun nya di letakkan di bawah daripada politik.Politik kepada mahathir adalah utama mendahalui ugama islam.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *